Mausteiset kukkakaaliwingsit maapähkinävoikastike
Mausteiset kukkakaaliwingsit dipataan pehmeään maapähkinävoikastikkeeseen, joka saa raikkautta Keijun sitruuna & basilika yrttiöljystä.
Kukkakaaliwingsit |
|
1 kg |
kukkakaalia
|
4 |
kananmunaa
|
2 dl |
korppujauhoa
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
savupaprikajauhetta
|
1 tl |
chilijauhetta
|
1/2 tl |
mustapippuria
|
Maapähkinävoikastike |
|
4 dl |
kuorittua maapähkinää
|
2 tl |
suolaa
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Glaseeraus |
|
1 dl |
ketsuppia
|
2 rkl |
sriracha-chilikastiketta
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
0,5 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Pilko kukkakaali nupuiksi. Laita kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Laita korppujauhot ja mausteet toiseen kulhoon ja sekoita. Leivitä kukkakaalit pyörittämällä ne ensin kananmunaseoksessa ja tämän jälkeen korppujauho-mausteseoksessa. Levitä kukkakaalit uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Paahda maapähkinöitä samaan aikaan kukkakaalien kanssa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laita hieman jäähtyneet pähkinät tehosekoittimen kulhoon, lisää suola ja soijakastike. Hienonna tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.
Sekoita kukkakaalien paahtuessa glasyyrin ainekset keskenään. Sivele glasyyri paahdettujen kukkakaalien päälle ja paahda vielä 10 minuuttia. Nauti kukkakaaliwingsit maapähkinävoikastikkeen kanssa.