Mausteiset kukkakaaliwingsit maapähkinävoikastike

1,5 h
4

Arvostele resepti

Mausteiset kukkakaaliwingsit maapähkinävoikastike

Mausteiset kukkakaaliwingsit dipataan pehmeään maapähkinävoikastikkeeseen, joka saa raikkautta Keijun sitruuna & basilika yrttiöljystä.

Kukkakaaliwingsit

1 kg
kukkakaalia
4
kananmunaa
2 dl
korppujauhoa
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1/2 tl
mustapippuria

Maapähkinävoikastike

4 dl
kuorittua maapähkinää
2 tl
suolaa
2 rkl
soijakastiketta
2 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Glaseeraus

1 dl
ketsuppia
2 rkl
sriracha-chilikastiketta
2 rkl
soijakastiketta
0,5 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1/2 tl
suolaa

Valmistusohje

Pilko kukkakaali nupuiksi. Laita kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Laita korppujauhot ja mausteet toiseen kulhoon ja sekoita. Leivitä kukkakaalit pyörittämällä ne ensin kananmunaseoksessa ja tämän jälkeen korppujauho-mausteseoksessa. Levitä kukkakaalit uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Paahda maapähkinöitä samaan aikaan kukkakaalien kanssa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laita hieman jäähtyneet pähkinät tehosekoittimen kulhoon, lisää suola ja soijakastike. Hienonna tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana joukkoon.

Sekoita kukkakaalien paahtuessa glasyyrin ainekset keskenään. Sivele glasyyri paahdettujen kukkakaalien päälle ja paahda vielä 10 minuuttia. Nauti kukkakaaliwingsit maapähkinävoikastikkeen kanssa.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta