Resepti
Kukkakaalista valmistuu helposti ravitseva lisäkesalaatti, johon raikkautta tuovat viinirypäleet ja tuore kurkku. Keiju yrttiöljy maustaa salaatin helposti.
Ainekset: |
|
250 g |
kukkakaalia
|
250 g |
romanesco-kukkakaalia
|
250 g |
vihreitä viinirypäleitä
|
1/2 |
kurkku
|
1 dl |
tuoretta hienonnettua minttua
|
1/2 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
2 rkl |
sitruunamehua
|
30 min + 1 h
4:lle
Valmistusohje
Murenna kukkakaalit tehosekoittimella pieneksi muruksi. Halkaise rypäleet ja kuutioi kurkku, sekoita kukkakaalien kanssa. Hienonna minttu ja sekoita salaatin joukkoon. Lisää yrttiöljy ja sitruunamehu ja anna marinoitua vähintään tunti ennen tarjoilua.