Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Marinoitu grillifeta-salaatti
Marinoitu grillifeta-salaatti punasipulilla on raikas ja herkullinen lisä kesäiseen lounaspöytään. Tämä fetasalaatti yhdistää täyteläisen grillatun fetajuuston, tuoreiden salaattien sekä marinoitujen punasipulien makujen sinfonian. Punasipulit saavat lisäpotkua punaviinietikasta, sokerista ja mausteista, kun taas grillifeta kruunaa salaatin tuoreella timjamilla ja mustapippurilla. Tämä kesäinen vihersalaatti on täydellinen valinta hellepäivän kevyeksi ateriaksi tai grillijuhlien näyttäväksi lisukkeeksi. Kokeile ja ihastu tähän herkulliseen salaattireseptiin!
Marinoidut punasipulit |
|
1 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
3 rkl |
punaviinietikkaa
|
1 rkl |
sokeria
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/2 tl |
jauhettua mustapippuria
|
3 |
punasipulia
|
Grillifeta |
|
1 tl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
200 g |
fetaa
|
6 oksaa |
timjamia
|
1/2 tl |
jauhettua mustaippuria
|
1 |
alumiinivuoka
|
Lisäksi |
|
parsaa
|
|
salaatinlehtiä
|
Valmistusohje
Marinoidut punasipulit
- Lämmitä kattilassa punaviinietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja rypsiöljy kunnes sokeri on sulanut liemeen.
- Sammuta levy ja siirrä kattila sivuun.
- Lisää ohueksi viipaloidut punasipulit hieman jäähtyneeseen liemeen.
- Jäähdytä punasipulit ja tarjoile salaatin kanssa.
Grillifeta
- Hiero fetan pintaan timjami, mustapippuri ja öljy.
- Grillaa fetaa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Voit myös valmistaa fetan uunissa 200 asteessa n. 15 min.
Viimeistely:
- Pese ja laita esille lempisalaattejasi.
- Suikaloi tankoparsa kuorimaveitsellä.
- Sekoita parsa salaattiin.
- Lisää salaattipohjan päälle marinoidut sipulit ja käsin murskattu grillifeta.