Resepti
Raikas fetasalaatti punasipulilla sopii vaikka kesäiseen lounaspöytään!

Marinoidut punasipulit |
|
1 rkl | Keiju rypsiöljyä |
3 rkl | punaviinietikkaa |
1 rkl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | jauhettua mustapippuria |
3 | punasipulia |
Grillifeta |
|
1 tl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
200 g | fetaa |
6 oksaa | timjamia |
1/2 tl | jauhettua mustaippuria |
1 | alumiinivuoka |
Lisäksi |
|
parsaa | |
salaatinlehtiä |
Valmistusohje
Marinoidut punasipulit
Lämmitä kattilassa punaviinietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja rypsiöljy kunnes sokeri on sulanut liemeen.
Sammuta levy ja siirrä kattila sivuun. Lisää ohueksi viipaloidut punasipulit hieman jäähtyneeseen liemeen. Jäähdytä sipulirenkaat ja tarjoile salaatin kanssa.
Grillifeta
Hiero fetan pintaan timjami, mustapippuri ja öljy. Grillaa fetaa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voit myös valmistaa fetan uunissa 200 asteessa n. 15 min.
Pese ja laita esille lempisalaattejasi. Suikaloi tankoparsa kuorimaveitsellä. Sekoita parsa salaattiin.
Lisää salaattipohjan päälle marinoidut sipulit ja käsin murskattu grillifeta.