Resepti

Ainekset: |
|
1.5 dl | Keiju yrttiöljyä, maku sitruuna & basilika |
1 dl | viinietikkaa, esimerkiksi valkoviinietikkaa |
1 rkl | hunajaa |
3 rkl | soijakastiketta |
mustapippuria | |
kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna |
Valmistusohje
Tee näin:
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada grillivartaaseen tulevien ainesten päälle. Grillivartaaseen voi laittaa esimerkiksi kanaa, herkkusieniä, tofua sekä tuoreen ananaksen ja paprikan paloja.
2. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti, jotta ainekset ehtivät maustua.
3. Kokoa vartaat: laita vartaaseen vuorotellen tuoreita kasviksia, tofua, herkkusieniä ja kanaa. Kanan voi laittaa myös erikseen omaan vartaaseen, jotta sen kypsennys on helpompaa.
4. Grillaa vartaat kypsiksi ja nauti uusien perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen/kaurakastikkeen kanssa.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Hilla Stenlundin kanssa.