Resepti
Latva-artisokasta ja tomaateista tehty pesto soveltuu levitteeksi leivän päälle tai esimerkiksi pastan joukkoon. Pinjansiemenet voi hyvin korvata muilla siemenillä tai pähkinöillä.
![Latva-artisokka-tomaattipesto](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/3236400fd4456043a4c8a818d9415ebd1146_00000000000000000.jpg)
Ainekset: |
|
280 g |
säilöttyjä latva-artisokkia öljyssä (noin 7 kpl)
|
15 |
kirsikkatomaattia
|
4 rkl |
pinjansiemeniä
|
3 rkl |
raastettua parmesaanijuustoa
|
15 |
basilikan lehteä
|
0,5 dl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
15 min
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
4
Valmistusohje
Valuta latva-artisokat öljystä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi, joukkoon saa jäädä pieniä sattumia. Tarkasta lopuksi peston maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.