Kylmäsavulohipizza
Taikina: |
|
| 400 g |
00-vehnäjauhoja
|
| 2 tl |
kuivahiivaa
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 2 1/2 dl |
vettä
|
| 0,5 g |
Keiju rypsiöljyä
|
| n. 2 dl |
Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen
|
Täyte: |
|
| 250 g |
kylmäsavulohta viipaleena
|
| 8 kpl |
vihreää parsaa
|
| 250 g |
mozzarellaa pieninä paloina
|
| 4 dl |
hollandaisekastiketta
|
| 50 g |
pinaattia
|
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista. Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon.
Laita pizzakivi grilliin ja lämmitä grilli noin 250-300°C
Kuori ja leikkaa parsat pituussuuntaan halki. Leikkaa ne vielä noin 3 cm pituisiksi paloiksi. Levitä hollandaisekastiketta leivotun pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellat ja parsat. Paista pizzaa pizzakiven päällä noin 4-6 minuuttia.
Pizzan paistuessa revi tai leikkaa lohisiivut muutamaan osaan. Mausta pinaatit yrttiöljyssä. Ota pizza ulos grillistä ja lisää päälle lohipalat sekä pinaatit. Viimeistele pizza tuoreella mustapippurilla sekä lorauksella Keiju yrttiöljyä.
