Kuhaa, kasvislisäkettä ja macadamia-pestokastiketta
Kevyt kala-ateria saa seurakseen pureskeltavan rapsakoita kasviksia ja macadamiapähkinöistä valmistettua pestokastiketta. Tämän ruoan valmistuksessa on käytetty Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä, joka antaa ruoalle raikkaan ja herkullisen maun.
Raaka-aineet |
|
4 kpl |
kuhafilee
|
1 dl |
1 dl vehnäjauhoja
|
suolaa
|
|
Paistamiseen |
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
Kasvislisäke |
|
200 g |
naposteluporkkanoita
|
200 g |
sokeriherneenpalkoja
|
1-2 |
valkosipulinkynttä
|
1 l |
vettä
|
2 |
suippopaprikaa
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
|
ripaus suolaa
|
|
Macadamia-pestokastike |
|
2 ruukkua |
basilikaa
|
70 g |
parmesaanijuustoa
|
50 g |
macadamiapähkinöitä
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1 1/2 - 2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
suolaa myllystä
|
Valmistusohje
Aloita ruoanvalmistus kasviksista.
Halkaise suippopaprikat kahteen osaan ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupera puoli ylöspäin. Pirskota pinnalle hieman sitruuna & basilika yrttiöljyä. Laita paprikat 250-asteiseen uuniin, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja. Poista paprikoista kuori ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi tai tarjoa puolikas paprika jokaista ruokailijaa kohden kokonaisena.
Kiehauta vesi ja lisää naposteluporkkanat hetkeksi kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti. Valuta. Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljyä pannulla ja lisää porkkanat, sokeriherneenpalot ja halutessasi hienonnettua valkosipulia. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Laita pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi. Tarkista maku.
Kääntele kuhafileet suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa tai paista sellaisenaan ilman jauhoja ja mausta valmiina. Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljyä pannulla ja paista kalafileet molemmin puolin.
Tarjoa kuhafileet kasvisten ja macadamia-pestokastikkeen kanssa.