Kreikkalainen feta-pinaattipiirakka

Arvostele resepti

Helppo ja herkullinen kreikkalainen feta-pinaattipiirakka valmiina tarjoiltavaksi hopeisessa piirakkavuoassa

Raaka-aineet

400 g
Sunnuntai Piirakkataikinaa
1 dl
fetakuutioita
1/2 dl
mustia oliiveja
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rkl
Keiju rypsiöljyä
1 dl
kreikkalaista jogurttia
1
kananmuna
150 g
pinaattia (pakaste, paloina)
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottia
tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta fetakuutiot. Sulata jäiset pinaattisosepalat mikrossa. Sekoita jogurtti, pinaatti, raaka kananmuna, valkosipuli, sipuli ja mausteet, ja levitä täyte piiraspohjalle. Asettele päälle fetakuutiot ja oliivit. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Koristele piiras oreganon oksilla.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta