Korvapuustipuuro

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Korvapuustipuuro

Korvapuustipuuro tuo rakastetun korvapuustin maut pehmeään kaurapuuroon. Kanelin ja kardemumman lämmittävä yhdistelmä tekee korvapuustipuurosta täydellisen talvisiin aamuihin tai vaikka jouluiseksi aamiaiseksi. Voisilmä ja pinnalle kanelitahnasta tehty spiraali kruunaavat makuelämyksen ja viimeisen silauksen antaa vaniljainen rahkaraidotus, joka tuo puuroon lisää täyteläisyyttä. Herkullinen kaurapuuro sopii yhtä lailla kiireettömiin jouluhetkiin kuin arjen piristäjäksi – kuin lämmin halaus kylmänä aamuna!

Kaurapuuro

3 dl
vettä
2 dl
vanilja- tai maustamatonta kauramaitoa
3 dl
luomukaurahiutaleita
1 rkl
kanelia
0,5 tl
kardemummaa
2 rkl
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä

Kanelitahna

1 rkl
kanelia
2 rkl
hunajaa
2 tl
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä

Viimeistelyyn

2 rkl
piparin tai vaniljan makuista rahkaa

Valmistusohje

  1. Yhdistä nesteet rypsiöljyä lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kaurahiutaleet. Lisää kaneli ja kardemumma ja keitä 2 minuuttia välillä sekoitellen.
  2. Ota puurokattila pois liedeltä ja hauduta vielä 2 minuuttia.
  3. Lisää Keijun D-vitaminoitu rypsiöljy ja sekoita kunnolla.
  4. Valmista kanelitahna sekoittamalla tahnan ainekset yhteen. Annostele puuro kulhoihin ja tee kanelitahnasta spiraalinmuotoinen kuvio puuron pinnalle.
  5. Lisää halutessasi rahkaa vielä päälle raitoina.

Lämmin jouluinen aamiainen kruunaa kiireettömän aamun

Jouluinen aamiainen on ihana tapa aloittaa talvipäivä. Perinteinen kaurapuuro saa juhlavan säväyksen, kun sen maustaa kanelilla ja kardemummalla – tutut maut tekevät kaurapuurosta jouluisen. Kokeile vaikkapa korvapuustipuuroa, joka tuo tuoksullaan ja maullaan joulun aamiaispöytään. Viimeistele puuro tuoreilla marjoilla, hunajalla tai ripauksella pähkinöitä ja nauti lämmittävästä hetkestä kaikessa rauhassa. Helppo ja herkullinen jouluinen kaurapuuro on täydellinen valinta kiireettömiin aamuihin, jolloin voi nauttia tunnelmasta ja hyvästä ruoasta.