Sitruuna & basilika yrttiöljy on valmistettu rypsiöljystä ja maustettu pirteällä sitruunalla ja basilikalla. Pakkauskoko 250 ml. Salaatinkastikkeeksi, kalan tai erilaisten…
Lue lisää
Kevätsipuli-perunasalaatti

30 min

4:lle

Keijun yrttiöljyt sopivat mainiosti varhaisperunoiden maustamiseen. Sekoita yrttiöljy perunoihin vielä kun ne ovat lämpimiä, jotta öljyn maut imeytyvät perunoihin kunnolla. Perunasalaatin voi tarjota kylmänä tai lämpimänä.
Ainekset |
|
1 kg |
varhaisperunoita
|
1 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
jyväistä dijon-sinappia
|
1 tl |
suolaa
|
1 pnt |
kevätsipulia
|
2 rkl |
hienonnettua lehtipersiljaa
|
2 rkl |
hienonnettua oreganoa
|
Valmistusohje
- Pese varhaisperunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Pilko perunat puoliksi ja sekoita yrttiöljy, sinappi, suola, pippuri ja sokeri niiden joukkoon.
- Anna maustua hetki.
- Leikkaa kevätsipuli reiluiksi paloiksi ja sekoita yrttien kanssa perunoiden joukkoon.
- Tarjoile perunasalaatti lämpimänä tai kylmänä.