Resepti

Raaka-aineet |
|
2 | kesäkurpitsaa (noin 500 g) |
3 | tomaattia |
2 | valkosipulin kynttä |
3 rkl | Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
1/4 tl | mustapippuria rouheena |
1 rkl | tuoretta basilikaa silputtuna |
1/2 dl | parmesan-juustoraastetta |
Valmistusohje
Halkaisee noin 200-300 grammaisia kesäkurpitsoita 2 kappaletta. Kaiverra sisus pois. Pilko tomaatteja, valkosipulia ja paista ketjussa. Lisää kaiverrettu sisus ja mausta mustapippurilla ja tuoreella basilikalla ja ripauksella suolaa. Täytä kurpitsat tällä täytteellä ja ripottele päälle runsaasti parmesan-juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Nam! Variaatioita voi tehdä lisäämällä täytteeseen esim. pilkottua anjovista, jolloin suolaa ei lisätä lainkaan.