Keijun hampurilaiset

1,5 h
8

Arvostele resepti

Keijun herkullinen hampurilainen maistuvilla täytteillä mustalla lautasella

Itse leivotut hampurilaissämpylät palkitsevat maullaan.

Sämpylät

3 dl
maitoa
1 rkl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1
kananmunaa
9 dl
vehnäjauhoa
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä

Pinnalle

2 rkl
Keiju rypsiöljyä

Burgerpihvit

800 g
naudan jauhelihaa
2 tl
hieno merisuolaa
2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
chilijauhetta
1 tl
mustapippuria myllystä
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä

Sinappicoleslaw-salaatti

400 g
kaalia
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
2 rkl
sinappia
1 tl
mustapippuria myllystä
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
Lisäksi:
1
punasipuli
2 dl
chilimajoneesi
8 siivua
cheddar-juustoa
salaattia tai miniversoja

Valmistusohje

Valmista ensin hampurilaissämpylät. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää suola ja kananmuna. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää rypsiöljy ja loput vehnäjauhot. Vaivaa hampurilaissämpylätaikinaa vielä 5 minuuttia. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia. Muotoile taikina pötköksi jauhotetulla alustalla ja jaa kahdeksaan samankokoiseen osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota vielä noin 20 minuuttia. Voitele pinta rypsiöljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa 10 ̶12 minuuttia.

Valmista burgerpihvit sekoittamalla ensin kaikki kuivamausteet keskenään ja lisäämällä ne jauhelihan joukkoon. Muotoile jauheliha pötköksi, leikkaa kahdeksaan samankokoiseen kiekkoon ja muotoile pihveiksi. Paista pihvit pannulla rypsiöljyssä kypsiksi. Puhdasta naudanjauhelihaa käytettäessä, voi pihvit jättää sisältä mediumiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään valkoviinietikka, rypsiöljy, sinappi, mustapippuri, sokeri ja suola. Lisää suikaloidun kaalin joukkoon ja anna maustua hetken.

Kokoa hampurilaiset lisäämällä pohjan päälle punasipulia, coleslaw-salaattia, burgerpihvi, cheddar-juusto, salaattia ja chilimajoneesia.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta