Resepti
Ainekset: |
|
3 dl |
vettä
|
2 dl |
vanilja- tai maustamatonta kauramaitoa
|
3 dl |
luomukaurahiutaleita
|
1 rkl |
kanelia
|
0,5 tl |
kardemummaa
|
2 rkl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
Kanelitahna: |
|
1 rkl |
kanelia
|
2 rkl |
hunajaa
|
2 tl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
Valinnainen ainesosa: |
|
2 rkl |
piparin tai vaniljan makuista rahkaa
|
Valmistusohje
Yhdistä nesteet rypsiöljyä lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kaurahiutaleet. Lisää kaneli ja kardemumma ja keitä 2 minuuttia välillä sekoitellen. Ota puurokattila pois liedeltä ja hauduta vielä 2 minuuttia. Lisää Keijun D-vitaminoitu rypsiöljy ja sekoita kunnolla. Valmista kanelitahna sekoittamalla tahnan ainekset yhteen. Annostele puuro lautaselle ja tee kanelitahnasta spiraalinmuotoinen kuvio puuron pinnalle. Lisää halutessasi rahkaa vielä päälle raitoina.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Karoliina Nygårdin kanssa.