Kanavartaat ja fetadippi

35 min
4

Arvostele resepti

Kanavartaat ja fetadippi

Tämän reseptin helpot kanavartaat tuovat kesäistä grillitunnelmaa ympäri vuoden ja valmistuvat näppärästi airfryerilla. Airfryerin kiertoilma takaa vartaille upean paistopinnan. Fetadipin voi korvata esimerkiksi tsatsikilla, ja lisukkeeksi sopii raikas viher- tai tomaattisalaatti. Jos varrastikut ovat liian pitkiä airfryeriin, ne voi pätkiä tai vartaat tikuttaa vasta kypsennyksen jälkeen. Tämä kanavartaiden reseptimme yhdistää helppouden ja herkullisuuden!

Kanavartaat

800 g
broilerin jauhelihaa
2 rkl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
kuivattua chilirouhetta
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm
pala inkivääriä hienonnettuna tai
2 tl
kuivattua inkiväärijauhetta
3 rkl
turkkilaista jogurttia
5
rosmariinin oksaa hienonnettuna

Fetadippi

2 dl
turkkilaista jogurttia
150 g
fetajuustoa
1
limen mehu ja kuori raastettuna
0,5 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
hunajaa

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki kanavartaan ainekset kulhossa sekaisin. Muotoile vedessä kostutetuilla käsillä massasta noin 10 cm pituisia vartaita. Kypsennä vartaita airfryerissa 200 asteessa 7 minuuttia.
  2. Käännä vartaat ympäri ja kypsennä vielä 3 minuutin ajan.
  3. Valmista fetadippi soseuttamalla kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella.
  4. Tarjoile valmiit kanavartaat fetadipin kanssa.