Jouluinen suklaamousse

Arvostele resepti

Jouluinen suklaamousse

Kanelilta, maapähkinältä ja karpaloilta maistuva suklaamousse kruunaa jouluaterian. Tarjoile sellaisenaan tai käytä täytekakun täytteenä.

Ainekset:

2
munanvalkuaista
200 g
tummaa suklaata
0,5 dl
maapähkinöitä jauhettuna
0,75 dl
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
2 dl
vispikermaa tai kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
kanelia

Valmistusohje

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.

Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes se on sulanut. Sekoita lusikalla joukkoon munankeltuaiset ja sitten rypsiöljy.

Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.

Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaaseos, jauhetut maapähkinät ja lopuksi valkuaisvaahto. Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku.

Pursota seos juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin.
Laita kylmään ennen tarjoilua.

Koristele annos karpaloilla, pähkinöillä ja kanelitangoilla.

Tarjoa jääkaappikylmänä.