Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Itämainen salaatti
6
Itämainen salaatti on trendikäs tarjottava milloin tahansa. Erityisesti se sopii juhlapöytään, jossa on useita laatuja erilaista tarjottavaa. Kokeile ja ihastu!
Raaka-aineet |
|
kiehuvaa vettä
|
|
100 g |
riisivermiselliä
|
1 ½ dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
porkkana
|
1 |
ruukku minttua
|
½-1 |
punainen mieto chilipaprika
|
2-3 |
kevätsipulinvartta
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1 |
limen mehu
|
2-3 rkl |
kalakastiketta
|
Lisäksi |
|
1 dl |
paahdettuja pähkinöitä ja/tai siemeniä (suolattuja tai suolattomia)
|
Valmistusohje
Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä.
Laita riisivermiselli kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna kypsyä 2-3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Valuta jäähtyneen riisivermisellin joukkoon valkosipulinen yrttiöljy.
Kuori porkkana ja leikkaa se mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi.
Hienonna minttu, punainen chilipaprika, kevätsipulinvarret ja kuorittu valkosipulinkynsi. Yhdistä ainekset. Purista joukkoon limen mehu ja mausta vielä kalakastikkeella.
Sekoita ja tarkista maku.