Hunajainen mantelileipä

Arvostele resepti

Hunajainen mantelileipä

Raaka-aineet

5 dl
piimää
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
mantelijauhetta
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
suolaa
1 dl
Keiju rypsiöljyä
1 dl
hunajaa
1 rkl
fenkolinsiemeniä
100 g
kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä

Valmistusohje

Mittaa piimä leivontakulhoon.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhe, ruokasooda, suola, rypsiöljy, hunaja ja fenkolinsiemenet.
Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan.
Tästä annoksesta saat yhdestä kahteen leipää, vuoan koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta