Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Hunajainen mantelileipä
Raaka-aineet |
|
5 dl |
piimää
|
3 1/2 dl |
vehnäjauhoja
|
1 1/2 dl |
mantelijauhetta
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
2 tl |
suolaa
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 dl |
hunajaa
|
1 rkl |
fenkolinsiemeniä
|
100 g |
kuivattuja aprikooseja tai muita kuivattuja hedelmiä
|
Valmistusohje
Mittaa piimä leivontakulhoon.
Lisää joukkoon vehnäjauhot, mantelijauhe, ruokasooda, suola, rypsiöljy, hunaja ja fenkolinsiemenet.
Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai kertakäyttöiseen kartonkivuokaan.
Tästä annoksesta saat yhdestä kahteen leipää, vuoan koosta riippuen.
Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.