Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Pitaleipä härkis-täytteellä
8 annosta
Härkiksellä täytetyt pitaleivät ovat ihania ja trendikkäitä tarjottavia, jotka antavat makunautinnollesi jännittävän, kreikkalaisen vivahteen. Reseptissä yhdistyvät täytetyt pitaleivät ja proteiinipitoinen kasvisruoka, mikä tekee niistä sekä ravitsevia että maukkaita. Suorastaan välttämätön lisä tähän ateriaan on raikas tzatziki, joka täydentää pitaleipien täytteitä erinomaisesti. Valmista aito pitaleipä ohjeen mukaan ja nauti herkullisista täytevaihtoehdoista, jotka tekevät tästä annoksesta loistavan valinnan sekä arkeen että juhlaan.
Pitaleipä: |
|
3 dl |
vettä
|
25 g |
tuorehiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
3 dl |
durum-vehnäjauhoja
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Pitaleivän täytteet: |
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
250 g |
Härkistä
|
1 - 1 1/2 rkl |
soijakastiketta
|
2 kpl |
hienonnettua valkosipulinkynttä
|
1/2 - 1 dl |
makeaa chilikastiketta
|
1/2 - 1 |
pakkaus jääsalaattia
|
1 kpl |
kurkku
|
100 g |
miniluumutomaatteja
|
2 kpl |
punasipulia
|
Tzatziki: |
|
1/2 kpl |
kurkku
|
300 g |
turkkilaista jogurttia
|
ripaus suolaa
|
|
2 tl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
Valmistusohje
- Valmista pitaleivät.
- Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Vaivaa joukkoon durum-vehnäjauhot ja vehnäjauhot sekä Keiju-öljy.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin tunniksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
- Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä pulliksi.
- Ripottele pöydälle vehnäjauhoja. Kaulitse soikeiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kohota noin 15 minuuttia ja paista 275-asteisen uunin keskiritilätasolla 6-7 minuuttia.
- Valmista täyte.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista härkistä hetki käännellen.
- Mausta soijakastikkeella ja hienonnetulla valkosipulilla.
- Lisää vielä makea chilikastike ja sekoita.
- Paloittele salaatti ja suikaloi kurkku.
- Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.
- Valmista tzatziki.
- Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste pois.
- Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, ripaus suolaa ja Keiju-öljy. Tarkista maku.
- Jaa ainekset pitaleipien sisälle ja tarjoa!