Halloween-mutakakku

12

Arvostele resepti

Halloween-mutakakku

Uunin lämmössä sulavan tumman suklaan täyteläinen tuoksu tuo veden kielelle. Keskeltä vielä pehmeä mutakakku kutsuu kokeilemaan, ja kuorrutuksen hämähäkinseittikuvio sopii halloweenin jännittävään tunnelmaan. Suklaan syvä maku ja leikkisä koristelu tekevät tästä halloween-herkusta mieliinpainuvan.

Raaka-aineet:

200 g
Keiju rypsiöljyä
200 g
tummaa suklaata
2 dl
sokeria
0.25 tl
suolaa
1.5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa

Kuorrutus

100 g
tummaa suklaata
1 rkl
Keiju rypsiöljyä
sokerikuorrutetta

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Lämmitä rypsiöljy ja paloiteltu tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes suklaa sulaa. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken.
  3. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
  4. Lisää sitten kaikki kuivat aineet suklaaseoksen joukkoon ja sekoita.
  5. Lisää kananmunat yksitellen käsivispilällä hyvin sekoittaen.
  6. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm kokoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä pehmeä, se jähmettyy hieman jäähtyessään.
  8. Koristele kakku sulattamalla tumma suklaa. Lisää rypsiöljy suklaaseen pienissä erissä hyvin sekoittaen. Kaada seos kakun päälle ja tasoita lastalla tai litteällä veitsellä. Tee sokerikuorrutteella spiraalimainen kuvio suklaan päälle ja sitten hämäkinseittikuvio vetämällä esimerkiksi cocktailtikulla viivoja kakun keskeltä sivuille.