Resepti
Parsat ovat parhaimmillaan hieman napakkana, joten nopea grillaus kevätparsoille riittää. Tarjoile grillatut parsat raikkaan sitruuna-pecorino-kastikkeen kera.

Grillatut parsat |
|
1 pnt | vihreää parsaa |
1 pnt | valkoista parsaa |
0,5 dl | Keiju rypsiöljyä tai Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
1 tl | suolaa |
Sitruuna-pecorinokastike |
|
2 dl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 1/2 tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
50 g | pecorino-juustoa |
tuoretta timjamia |

15 min

4
Valmistusohje
Huuhtele parsat ja leikkaa kova kantaosa pois, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Sivele parsat Keiju öljyllä. Grillaa parsoja koosta riippuen noin 3–5 minuuttia välillä kääntäen ja mausta parsat ripauksella suolaa.
Sekoita Keiju sitruuna-basilika yrttiöljy, valkoviinietikka, suola ja sokeri. Raasta pecorino karkeaksi raasteeksi tai lastuksi ja lisää joukkoon. Viimeistele grillatut parsat sitruuna-pecorinokastike tuoreella timjamilla.