Grillattua broilerinfileetä ja taboulehia
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy on upean raikas öljy päivittäiseen käyttöön salaattien ja kasvisten kanssa nautittavaksi. Tämä herkullinen öljy toimii upealla tavalla myös grilliruokien maustamiseen, kun valmistetaan kanaa tai kalaa. Tabouleh on libanonilainen bulgursalaatti, jonka valmistus on helppoa. Se sopii monenlaisiin tilanteisiin ja on raikas salaatti sellaisenaankin tarjottavaksi.
Broileri: |
|
4 |
broilerinfileetä
|
3 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1/2 |
punainen, mieto chilipaprika
|
1 |
sitruuna
|
Tabouleh: |
|
2 dl |
bulguria
|
6 dl |
vettä
|
1/2 |
kurkku
|
2 |
isoa tomaattia
|
yhden sitruunan puristettu mehu
|
|
1/2-3/4 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
suolaa
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
1 dl |
hienonnettua persiljaa
|
1 dl |
hienonnettua minttua
|
Valmistusohje
Laita broilerinfileet kulhoon ja sekoita joukkoon sitruuna & basilika yrttiöljy. Mausta suolalla ja hienonna joukkoon valkosipulia ja chilipaprikaa. Anna maustua jääkaapissa mielellään muutama tunti ennen valmistusta.
Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Valmista tabouleh.
Keitä vesi ja lisää bulgur joukkoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia, kunnes bulgur on kypsää ja vesi imeytynyt.
Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi ja sekoita jäähtyneen bulgurin joukkoon.
Purista joukkoon sitruunan mehua ja lisää sitruuna & basilika yrttiöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon persiljaa ja minttua. Sekoita salaatti ja tarkista maku.
Grillaa broilerinfileet kuumassa grillissä yhdessä sitruunaviipaleiden kanssa molemmin puolin.
Tarjoa raikkaan sitruunaiset broilerinfileet taboulehin kanssa.