Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Granola
aktiivinen 10 min, passiivinen 45 min
6
Itsetehty granola on terveellinen herkku, joka tuo makua arkeen ja juhlaan. Rapea granola on täydellinen lisä jogurttiin ja puuroon, ja se sopii mainiosti myös salaattien, juustojen ja paahdettujen kasvisten lisukkeeksi. Kokeile tätä helppoa granola-ohjetta ja ihastu monikäyttöisyyteen ja ihanaan makuun!
Aineosat |
|
2 dl |
kaurahiutaleita
|
100 g |
saksanpähkinöitä murskattuna
|
60 g |
auringonkukansiemeniä
|
40 g |
pinjansiemeniä
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
0,5 dl |
hunajaa
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 dl |
kuivattuja karpaloita
|
1 dl |
hienonnettuja kuivattuja aprikooseja
|
0,5 dl |
rusinoita
|
Valmistusohje
- Sekoita kaikki ainekset rusinoita, karpaloita ja aprikooseja lukuun ottamatta leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Paahda 185-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Sekoita huolellisesti ja kypsennä vielä 5–10 minuutin ajan, kunnes granola on kullanruskeaa.
- Anna granolan jäähtyä 10 minuutin ajan ja sekoita joukkoon kuivatut hedelmät sekä rusinat.
- Säilytä valmis granola kannellisessa astiassa.
Vinkki! Voit halutessasi lisätä granolaan myös muita pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi pistaasia tai viikunoita.