![Gluteenittomat mustikka-sitruunakuppikakut koristeltuna nonparelleilla, mustikoilla, ananaskirsikoilla ja kakunkoristeilla](https://www.keiju.fi/wp-content/uploads/22182ce928972f180c472971d33848438008_00000000000000000.jpg)
Pohja |
|
3,5 dl |
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
|
2 dl |
sokeria
|
1,5 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
ripaus suolaa
|
|
1,5 dl |
turkkilaista jogurttia
|
100 g |
Keiju laktoositon 70 % -levitettä
|
2 |
kananmunaa
|
2,5 dl |
mustikoita
|
1 tl |
nestemäistä sitruuna-aromia
|
Kuorrutus |
|
100 g |
Keiju laktoositon 70 % -levitettä
|
3 dl |
tomusokeria
|
150 g |
mascarponea
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
nestemäistä sitruuna-aromia
|
Koristeluun |
|
esim. nonparelleja, kakunkoristeita, mustikoita ja ananaskirsikoita
|
|
sinistä tai keltaista karamelliväriä
|
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/time-icon.png)
![](https://www.keiju.fi/wp-content/themes/starter-theme-master/static/img/icons/person-icon.png)
Valmistusohje
• Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata Keiju Laktoositon -levite ja sekoita se turkkilaiseen jogurttiin kananmunien kanssa. Mausta jogurttiseos sitruuna-aromilla.
• Yhdistä seokset ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon mustikat.
• Laita muffinivuoat uunipellille leivinpaperin päälle tai voitele muffinivuoka. Jaa taikina vuokiin kahden ruokalusikan avulla. Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
• Valmista kuorrutus. Vatkaa Keiju Laktoositon -levitettä hetki sähkövatkaimella. Sihtaa tomusokeri siivilän läpi joukkoon, jatka vatkaamista. Lisää mascarpone kolmessa erässä vatkaten. Mausta kuorrutus vaniljasokerilla ja sitruuna-aromilla ja värjää karkkivärillä.
• Pursota kuorrutusta jäähtyneille kuppikakuille ja koristele kuppikakut esimerkiksi nonparelleilla, mustikoilla, ananaskirsikoilla ja kakunkoristeilla.