Auringonkukka vuokaleipä
Rapean leipäkuoren sisällä on mehevä, runsaasti Keijun auringonkukkaöljyä sisältävä sisus. Kannattaa tuplata resepti ja leipoa kerralla kaksi leipää, sillä tämä katoaa pöydästä nopeasti!
Raaka-aineet |
|
1 rkl |
kuivahiivaa
|
0,3 l |
vettä
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
ruokosokeria
|
1,5 dl |
Keiju auringonkukkaöljyä
|
7 dl |
vehnäjauhoa
|
1 dl |
ruisjauhoa
|
1 dl |
auringonkukansiemeniä
|
Pinnalle |
|
2 rkl |
Keiju auringonkukkaöljyä
|
2 rkl |
auringonkukansiemeniä
|
1/2 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja auringonkukkaöljy. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaksi. Lisää loput jauhot ja auringonkukansiemenet pienissä erissä taikinaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes taikinaan muodostuu kunnon sitko ja taikinaan sitoutuu ilmaa. Kohota noin 30 minuuttia.
Voitele leipävuoka huolellisesti ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Anna kohota toiset 30 minuuttia. Voitele pinta auringonkukkaöljyllä, lisää siemenet ja suola. Paista leipää 170-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa vuokaleipä pois vuoasta heti paiston jälkeen, jottei rapeat reunat kostu leivän jäähtyessä.