Pehmeät rasvat, kuten kasviöljyt (rypsiöljy, oliiviöljy) ja pähkinät sisältävät terveellisiä, tyydyttymättömiä rasvahappoja. Pähkinät ja siemenet kätkevät sisäänsä lisäksi paljon muitakin hyvinvointia edistäviä ainesosia.
Neljä syytä käyttää pehmeitä rasvoja kovien sijaan
1. Sydän- ja verisuoniterveys
2. Aivojen terveys
3. Ihon terveys
4. Vitamiinien imeytyminen
1. Miten pehmeät rasvat vaikuttavat sydämen ja verisuonten terveyteen?
Pehmeät rasvat, kuten kasviöljyt (rypsiöljy, oliiviöljy) ja pähkinät, sisältävät runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat yleisesti tunnustettuja sydänterveellisiksi. Ne voivat auttaa alentamaan kolesterolia ja vähentämään sydän- ja verisuonitautien riskiä. Tyydyttymättömät rasvahapot voivat auttaa parantamaan verisuonten joustavuutta ja vähentämään tulehdusta, mikä edistää terveellistä verenkiertoa. Pehmeän rasvan sopiva saanti on tärkeä osa kohonneen verenpaineen hoitoa. 1)