Elintarviketurvallisuus on meille tärkeää – Keijua syödessäsi tiedät, mitä syöt

Lähikuva Keiju Kaura rasiasta joka sisältää vain tarpeelliset lisäaineet

Elintarviketurvallisuus on meille tärkeää – Keijua syödessäsi tiedät, mitä syöt

 

Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden tuoteturvallisuus on maailman huippua. Niin myös Keijun.

Otamme tuoteturvallisuuden vakavasti

Suomessa laki määrittää paljon, mutta myös omat standardimme ovat korkeat. Tiedostamme kaikki ne tekijät ja riskit, jotka voivat heikentää tuotteidemme turvallisuutta. Pystymme tunnistamaan ja pitämään poissa tuotantoon liittyvät mikrobiologiset, kemialliset ja fysikaaliset riskit sekä allergeenit. Tämän ansiosta voimme esimerkiksi valmistaa levitteitä, joissa ei ole lainkaan lisä- ja säilöntäaineita.

 

Nuori nainen syö leipää jossa Keiju levitettä

 

Valvomme tarkasti raaka-aineidemme alkuperän, valmistusmenetelmien sekä jakelun turvallisuutta. Toimintamme perustuu viranomaisten hyväksymään omavalvontasuunnitelmaamme. Suomessa omavalvonnan toteutumista valvotaan säännöllisesti. Valvontaa suorittaa paikallinen elintarvikeviranomainen Ruokaviraston koordinoimana.

Elintarvikkeissa käytetään lisäaineita pääasiassa turvallisuuden varmistamiseksi ja tuotteen ominaisuuksien parantamiseksi. Lisäaineet voivat olla luonnollisia, luontaisen kaltaisia tai synteettisiä. Esimerkiksi emulgointiaineet pitävät rasvan ja veden tasaisena seoksena, mikä vähentää mikrobien kasvua ja rasvan härskiintymistä. Happamuudensäätöaineet ja säilöntäaineet taas parantavat tuotteiden säilyvyyttä ja turvallisuutta. EU säätelee hyväksyttyjen ruoan lisäaineiden käyttöä, joten voit luottaa niiden turvallisuuteen.

Korkea vaatimustaso elintarviketurvallisuudessa

Keijun tuotannossa noudatetaan yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Keijua valmistava Bunge Finland Oy on vuosittaisissa auditoinneissa arvioitu korkeimmalle AA-tasolle.

Yksi esimerkki tuotantomme turvallisuudesta on Keiju Valkea -levite, joka sai Allergiatunnuksen vuonna 2022. Sen valmistuksessa huolehditaan siitä, että tuote tai sen raaka-aineet eivät joudu missään vaiheessa kosketuksiin allergeenien kanssa. Keiju Valkea on lisä- ja väriaineeton, palmuöljytön sekä maidoton.

Tuotteen kulkureitin tunteminen takaa tuoteturvallisuuden

Keiju-tuotteet vastaavat kuluttajien huoliin palmuöljyn käytöstä tarjoamalla yhä useammin vaihtoehtoja, jotka eivät sisällä kyseistä öljyä. Niissä tapauksissa, joissa palmuöljyä käytetään, varmistetaan sen sertifiointi ja vastuullisuus läpi koko tuotantoketjun.

Keiju sitoutuu käyttämään segregoitua palmuöljyä, joka tarkoittaa, että käytetty öljy pidetään erillään muista laaduista varmistaen läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden. Lisäksi Keiju valmistaa myös palmuöljyttömiä levitteitä ja sitä kautta tukee paikallisia yhteisöjä hankkimalla sheaöljyä Länsi-Afrikasta. ”Where life grows” -kampanjan kautta yritys osallistuu projekteihin, jotka parantavat shean kerääjien elinoloja, edistävät koulutusta, vahvistavat toimeentuloa ja ympäristönsuojelua.