Kasviöljyjen tie valmiiseen tuotteeseen on tarkasti tiedossa

Kasviöljyjen tie valmiiseen tuotteeseen on tarkasti tiedossa - rypsipelto kuvituskuva

Kasviöljyjen tie valmiiseen tuotteeseen on tarkasti tiedossa

Moni kuluttaja etsii levitehyllystä palmuöljytöntä vaihtoehtoa. Tässäkin asiassa olemme kuulleet asiakkaitamme ja siksi Keiju-tuotteista yhä harvemmassa on enää palmuöljyä.

Ymmärrämme, että maailmanlaajuisesti palmuöljyn tuotantoon liittyy monenlaisia haasteita. Siksi käytämme ainoastaan sertifioitua palmuöljyä. Palmuöljymme tuotetaan alueilla, joilla hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä pidetään huolta työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksista.

 

Tunnemme myös käyttämämme öljyn kulkureitin Suomeen. Käytämme segregoitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG), jonka koko tuotantoketjun vastuullisuus varmistetaan pitämällä palmuöljyn kuljetus ja käsittely erillään muista palmuöljylaaduista. Kehitämme tuotantoketjujamme jatkuvasti jäljitettävämmiksi ja läpinäkyvämmiksi, koska tiedämme sen olevan tärkeää myös Keijun käyttäjille.

Hankimme margariineissamme ja levitteissämme käyttämämme palmuöljyn RSPO:n kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteita noudattavilta tuottajilta.

Toimimme myös paikallisia yhteisöjä tukevissa hankkeissa. Keiju-levitteissämme käytettävä sheaöljy on lähtöisin Länsi-Afrikasta, jossa se kasvaa villinä ja jota keräävät naisvaltaiset osuuskunnat. Olemme mukana Where life grows -kampanjassa, jossa sitoudumme parantamaan shean kerääjien hyvinvointia, taloudellisia mahdollisuuksia ja työolosuhteita sekä suojelemaan ja ennallistamaan ympäristöä.

Kampanjan tavoitteena on tukea projekteja, jossa tuetaan shean kerääjien sekä heidän perheidensä terveyttä ja koulutusta, parannetaan työolosuhteita ja toimeentuloa vahvistamalla alueen infrastruktuuria ja toimitusketjuja sekä vähennetään ympäristövaikutuksia savannialueilla ja hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuissa.