Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Vuohenputkipesto
4
Aineosat |
|
1/2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 dl |
nuoren maitohorsman lehtiä
|
3 dl |
nuorta vuohenputkea
|
3/4 dl |
voikukan lehteä
|
1/4 dl |
siankärsämön lehteä
|
1/2 dl |
pinjansiemeniä
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
400 g |
spagettia
|
Valmistusohje
Poimi kasvit puhtaasta kasvuympäristöstä, jossa ei ole liikennettä eikä teollisuutta. Pölyiset lehdet tulee huuhdella lämpimällä vedellä.
Poimi vuohenputkista nuoria, nuppuisia vaaleanvihreitä lehtiä. Voikukanlehdistä maukkaimpia ovat sileäreunaiset, varjossa kasvavat lehdet. Maista lehtiä jo luonnossa, niin löydät parhaat maut.
Leikkaa kasvit pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella, blenderissä tai morttelilla. Pinjansiemenet voit halutessasi korvata myös auringonkukansiemenillä.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä niin, että se jää hieman kovaksi eli al dente. Tarjoile pesto pastakastikkeena.