Vegaaniset valkosipulinaanleivät


Ainekset: |
|
2 dl |
kauramaitoa
|
2 dl |
kaurafraichea
|
1/4 pkt |
tuorehiivaa
|
2 |
valkosipulinkynttä silputtuna
|
1–1 1/2 tl |
suolaa
|
8–9 dl |
vehnäjauhoja
|
50 g |
sulatettua Keiju Merisuolaa
|
Lisäksi |
|
jauhoja kaulimiseen
|
|
Keiju Merisuolaa paistamiseen
|
|
Pinnalle |
|
50 g |
Keiju Merisuolaa
|
1 |
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
silputtuja yrttejä (korianteria tai lehtipersiljaa)
|
Valmistusohje
1. Sekoita yhteen kauramaito ja -fraiche ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
2. Sekoita nesteeseen valkosipuli, suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Lisää sitten sulatettu margariini ja loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan.
3. Sillä välin kun taikina kohoaa, sekoita yhteen margariini ja hienonnettu valkosipuli.
4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa se 10 osaan. Pyörittele taikina palloiksi ja vaivaa palloja hetki. Kohota palloja vielä noin 15 minuuttia. Kauli hieman kohonneet pallot ohuiksi leiviksi jauhotetulla alustalla.
5. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille pieni määrä margariinia. Paista leivät kuumalla pannulla molemmin puolin. Leipä on valmis käännettäväksi, kun siihen kohoaa kuplia. Voitele kuumat leivät valkosipulilevitteellä ja ripottele pinnalle yrttejä.
6. Leivät ovat parhaimmillaan suoraan pannulta, mutta jos leipiä jää yli, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uudelleen pannulla tai mikrossa ennen syömistä.