Valkosipuli-pinaattiboston

10 sämpylää

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Valkosipuli-pinaattiboston

Herkkuleipä täynnä valkosipulin makua, ilman valkosipulikynsien pilkkomista.

Valkosipuli-pinaattiboston, eli valkosipulipatongin entistäkin mehevämpi serkku. Nämä ovat kuin suolaisia korvapuusteja, jotka on ladottu vierekkäin vuokaan. Tämä takaa, että leivät pysyvät ihanan pehmeinä!

Taikina

2,5 dl
vettä
11 g
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
5,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
3 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä

Täyte

100 g
Keiju Valkosipulilevitettä
175 g
pakastepinaattia
3 rkl
paahdettuja pinjan-/auringonkukansiemeniä

Voiteluun ja tarjoiluun

Keiju Valkosipulilevitettä

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa käsin tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää suola ja Keiju Valkosipulilevite. Vaivaa vielä pari minuuttia. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle.
  2. Kauli isoksi suorakulmion malliseksi levite. Levitä Keiju Valkosipulilevitettä, sulatetut pinaatit ja pinjansiemenet. Kääri rullaksi ja leikkaa palasiksi. Voitele paistovuoan reunat Keiju Valkosipulilla. Lado sämpylät isoon irtopohjavuokaan tai n. 20×30 cm uunivuokaan.
  3. Paista 200 C uunin keskitasolla 30 min. Paiston jälkeen levitä vielä Keiju Valkosipulilevitettä lämpimän leivän päälle. Tarjoile lämpimänä. Säilyy pehmeänä huoneenlämmössä peiteltynä, mutta ennen uudelleen tarjoamista kannattaa käyttää uunin kautta parhaan maun saavuttamiseksi.

Vinkki: leivän voi myös pakastaa.