Valkosipuli-pinaattiboston

10 sämpylää
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Saara Atula

Herkkuleipä täynnä valkosipulin makua, ilman valkosipulikynsien pilkkomista.
Valkosipuli-pinaattiboston, eli valkosipulipatongin entistäkin mehevämpi serkku. Nämä ovat kuin suolaisia korvapuusteja, jotka on ladottu vierekkäin vuokaan. Tämä takaa, että leivät pysyvät ihanan pehmeinä!
Taikina |
|
2,5 dl |
vettä
|
11 g |
kuivahiivaa
|
1 tl |
sokeria
|
5,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 tl |
suolaa
|
3 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
Täyte |
|
100 g |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
175 g |
pakastepinaattia
|
3 rkl |
paahdettuja pinjan-/auringonkukansiemeniä
|
Voiteluun ja tarjoiluun |
|
Keiju Valkosipulilevitettä
|
Valmistusohje
- Sekoita hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja vaivaa käsin tai yleiskoneella muutama minuutti. Lisää suola ja Keiju Valkosipulilevite. Vaivaa vielä pari minuuttia. Jätä n. 45 minuutiksi kohoamaan liinan alle.
- Kauli isoksi suorakulmion malliseksi levite. Levitä Keiju Valkosipulilevitettä, sulatetut pinaatit ja pinjansiemenet. Kääri rullaksi ja leikkaa palasiksi. Voitele paistovuoan reunat Keiju Valkosipulilla. Lado sämpylät isoon irtopohjavuokaan tai n. 20×30 cm uunivuokaan.
- Paista 200 C uunin keskitasolla 30 min. Paiston jälkeen levitä vielä Keiju Valkosipulilevitettä lämpimän leivän päälle. Tarjoile lämpimänä. Säilyy pehmeänä huoneenlämmössä peiteltynä, mutta ennen uudelleen tarjoamista kannattaa käyttää uunin kautta parhaan maun saavuttamiseksi.
Vinkki: leivän voi myös pakastaa.