Valkosipuli focaccia -muffinsit

12

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Valkosipuli focaccia -muffinsit

Näissä muffinsseissa yhdistyy mehevä focaccia-taikina, ihanan rapea pinta ja Keiju Valkosipulilevitteen tuoma lempeän täyteläinen maku. Täydellisiä naposteluun, brunssille tai vaikka keiton kylkeen. 

Aineosat

1,5 tl
suolaa
2 rkl
Keiju valkosipulilevitettä
1 rkl
Keiju rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
6 dl
vehnäjauhoja
3 dl
vettä
1 tl
kuivahiivaa

Päälle:

Sormisuolaa
Keiju Valkosipulilevitettä
Oliiveja
Puolikuivattuja tomaatteja
Rosmariinia

Valmistusohje

  1. Sulata Keiju Valkosipulilevite mikrossa ja raasta joukkoon yksi valkosipulinkynsi.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen +42 asteinen vesi, Keiju rypsiöljy sekä Keiju Valkosipulilevite.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää.
  4. Anna taikinan levätä liinan alla 10 minuuttia. Taittele taikina venyttämällä sitä kulmasta toiseen.
  5. Anna taikinan levätä taas 10 minuuttia ja toista taittelu samalla tavalla.
  6. Toista sama vielä yhden kerran, jonka jälkeen siirrä taikina kannelliseen rasiaan tai peitä se tiiviisti kelmulla. Lorauta taikinan päälle reilusti rypsiöljyä. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
  7. Seuraavana päivänä jaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Pyörittele jokainen osapalloksi.
  8. Voitele muffinssivuoka sulatetulla Keiju levitteellä ja aseta taikinapallot vuokaan.
  9. Voitele muffinssit Keiju levitteellä ja kohota niitä liinan alla 1,5 tuntia.
  10. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Tee kohonneisiin muffinsseihin sormella kuopat ja koristele ne oliiveilla, tomaateilla, rosmariinilla ja sormisuolalla.
  11. Paista muffinsseja 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  12. Voitele valmiit muffinit vielä sulatetulla Keiju valkosipulilevitteellä.
    Vinkki: Muffinit säilyvät hyvin muutaman päivän pussissa huoneenlämmössä ja ne voi myös halutessaan pakastaa!