Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Valkosipuli focaccia -muffinsit

12
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Sara Lindholm.

Näissä muffinsseissa yhdistyy mehevä focaccia-taikina, ihanan rapea pinta ja Keiju Valkosipulilevitteen tuoma lempeän täyteläinen maku. Täydellisiä naposteluun, brunssille tai vaikka keiton kylkeen.
Aineosat |
|
1,5 tl |
suolaa
|
2 rkl |
Keiju valkosipulilevitettä
|
1 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
3 dl |
vettä
|
1 tl |
kuivahiivaa
|
Päälle: |
|
Sormisuolaa
|
|
Keiju Valkosipulilevitettä
|
|
Oliiveja
|
|
Puolikuivattuja tomaatteja
|
|
Rosmariinia
|
Valmistusohje
- Sulata Keiju Valkosipulilevite mikrossa ja raasta joukkoon yksi valkosipulinkynsi.
- Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen +42 asteinen vesi, Keiju rypsiöljy sekä Keiju Valkosipulilevite.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää.
- Anna taikinan levätä liinan alla 10 minuuttia. Taittele taikina venyttämällä sitä kulmasta toiseen.
- Anna taikinan levätä taas 10 minuuttia ja toista taittelu samalla tavalla.
- Toista sama vielä yhden kerran, jonka jälkeen siirrä taikina kannelliseen rasiaan tai peitä se tiiviisti kelmulla. Lorauta taikinan päälle reilusti rypsiöljyä. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
- Seuraavana päivänä jaa taikina 12 yhtä suureen osaan. Pyörittele jokainen osapalloksi.
- Voitele muffinssivuoka sulatetulla Keiju levitteellä ja aseta taikinapallot vuokaan.
- Voitele muffinssit Keiju levitteellä ja kohota niitä liinan alla 1,5 tuntia.
- Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Tee kohonneisiin muffinsseihin sormella kuopat ja koristele ne oliiveilla, tomaateilla, rosmariinilla ja sormisuolalla.
- Paista muffinsseja 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Voitele valmiit muffinit vielä sulatetulla Keiju valkosipulilevitteellä.
Vinkki: Muffinit säilyvät hyvin muutaman päivän pussissa huoneenlämmössä ja ne voi myös halutessaan pakastaa!