Tomaattinen pastasalaatti

30 min
10

Arvostele resepti

Tomaattinen pastasalaatti

Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljystä valmistettu majoneesimainen dressing tuo pientä extraa ja täyteläisyyttä perinteiseen pastasalaattiin.

Ainekset:

250 g
sipulia
20 g
Keiju rypsiöljyä
30 g
tomaattipyreetä
60 g
Kananmunia
10 g
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
250 g
Keiju chili, tomaatti ja basilika yrttiöljyä

Pastasalaatti

750 g
pastaa
100 g
paprikaa
100 g
kurkkua
100 g
tomaattia
10 g
suolaa
10 g
mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa sipuli pieneksi ja freesaa pannulla yhdessä rypsiöljyn ja tomaattipyreen kanssa.

2. Soseuta jäähtynyt sipuli-tomaattipaistos tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

3. Lisää joukkoon kananmunat, etikka, suola ja pippuri. Lopuksi emulsoi mukaan myös yrttiöljy.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyyteen.

5. Kuutioi paprika, kurkku sekä tomaatti. Sekoita keskenään pasta, kasvikset sekä tomaattinen dressing. Tarkista maku ja mausta tomaattinen pastasalaatti suolalla sekä mustapippurilla.