Tofu-kasvispaistos

4

Arvostele resepti

Tofu-kasvispaistos

Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljy tuo upeaa makua kasvisruokiin ja salaatteihin. Kokeile erilaisten kasvisten, lihan, kalan, kanan ja tofun kanssa. Valmista ruoka pannulla tai grillissä öljytyssä grillivuoassa.

Aineosat

3 rkl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
270 g
tofua
200 g
miniterttutomaatteja
100-150 g
sokeriherneenpalkoja
1
punainen paprika
200 g
varsiparsakaalia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
soijakastiketta tai balsamiviinietikkaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuutioi tofu, puolita miniterttutomaatit, paloittele paprika ja poista varsiparsakaalista palat varsista. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna chili, tomaatti & basilika yrttiöljy pannulla ja lisää kasvikset, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet, mutta niissä on vielä puruvastusta. Lisää tofukuutiot ja paista niihin kaunis väri.

Mausta ruoka soijakastikkeella tai balsamiviinietikalla, sekä suolalla ja mustapippurilla. 

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta

Tofu – monipuolinen kasviproteiini
Tofu on monikäyttöinen kasvipohjainen proteiininlähde, joka tehdään soijamaidosta. Sen mieto maku ja eri koostumusvaihtoehdot tekevät siitä mainion ainesosan niin arki- kuin juhlaruokiin. Tofu imee hyvin makuja ympäristöstään, joten se sopii marinoitavaksi, paistettavaksi, haudutettavaksi tai vaikkapa soseutettavaksi.