Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Sticky toffee pudding

aktiivinen 45 min, passiivinen 40 min

12

Sticky toffee pudding eli suomalaisittain, tahmea taatelikakku on brittiläinen klassikkoherkku. Kahvi pehmentää toffeen makeutta ja tuo mokkapalamaisen vivahteen annokseen. Reseptin toffee pudding on paistettu syvässä kakkuvuoassa, mutta sen voi paistaa myös matalammassa piirakka- tai irtopohjavuossa. Matalampi kakku kypsyy noin 10 minuuttia nopeammin.
Pudding |
|
225 g |
kivettömiä taateleita hienonnettuna
|
2 dl |
vettä
|
85 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
140 g |
ruoko- tai intiaanisokeria
|
2 |
kananmunaa
|
2,25 dl |
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (175 g)
|
1 tl |
ruokasoodaa
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
kanelijauhetta
|
1 tl |
inkiväärijauhetta
|
1 tl |
kardemummaa
|
0,5 tl |
pomeranssikuorta jauhettuna
|
1 dl |
laktoositonta maitojuomaa
|
1 rkl |
Keiju Merisuola -levitettä
|
Toffee |
|
175 g |
muscovadosokeria
|
30 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
2,25 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
0,5 dl |
vahvaa kahvia
|
0,5 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
- Keitä taateleita vedessä noin 5 minuutin ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jätä taatelit likoamaan nesteeseen.
- Vaahdota kasvirasvalevite ja sokeri käsivatkaimella. Vaahdota kananmunat vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää munavaahto kasvirasvaseoksen joukkoon muutamassa osassa nuolijalla nostellen.
- Sekoita puddingin kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muutamassa osassa munavaahdon joukkoon. Lisää taikinaan puolet taateleista ja maidosta ja sekoita nuolijalla, kunnes ne ovat imeytyneet taikinaan. Lisää loput maidosta ja taateleista taikinaan ja sekoita.
- Voitele kakkuvuoka ruokalusikallisella kasvirasvalevitettä. Kaada taikina vuokaan ja paista 185-asteisessa uunissa 30–40 minuutin ajan riippuen kakkuvuokasi syvyydestä. Tarkasta kakun kypsyys tikulla. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa.
- Valmista toffee kuumentamalla kaikki ainesosat kattilassa. Keitä toffeeta miedolla lämmöllä noin 5–10 minuutin ajan. Sekoita toffee huolellisesti vispilällä. Lusikoi toffeeta reilusti vastapaistetun kakun päälle, jolloin kakku imee toffeeta parhaiten sisäänsä. Tarjoile toffee pudding sellaisenaan tai esimerkiksi piparien kanssa.