Sticky toffee pudding

aktiivinen 45 min, passiivinen 40 min
12

Arvostele resepti

Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding eli suomalaisittain, tahmea taatelikakku on brittiläinen klassikkoherkku. Kahvi pehmentää toffeen makeutta ja tuo mokkapalamaisen vivahteen annokseen. Reseptin toffee pudding on paistettu syvässä kakkuvuoassa, mutta sen voi paistaa myös matalammassa piirakka- tai irtopohjavuossa. Matalampi kakku kypsyy noin 10 minuuttia nopeammin.

Pudding

225 g
kivettömiä taateleita hienonnettuna
2 dl
vettä
85 g
Keiju Merisuola -levitettä
140 g
ruoko- tai intiaanisokeria
2
kananmunaa
2,25 dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (175 g)
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
1 tl
kanelijauhetta
1 tl
inkiväärijauhetta
1 tl
kardemummaa
0,5 tl
pomeranssikuorta jauhettuna
1 dl
laktoositonta maitojuomaa
1 rkl
Keiju Merisuola -levitettä

Toffee

175 g
muscovadosokeria
30 g
Keiju Merisuola -levitettä
2,25 dl
laktoositonta kuohukermaa
0,5 dl
vahvaa kahvia
0,5 tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä taateleita vedessä noin 5 minuutin ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jätä taatelit likoamaan nesteeseen.
  2. Vaahdota kasvirasvalevite ja sokeri käsivatkaimella. Vaahdota kananmunat vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää munavaahto kasvirasvaseoksen joukkoon muutamassa osassa nuolijalla nostellen.
  3. Sekoita puddingin kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet muutamassa osassa munavaahdon joukkoon. Lisää taikinaan puolet taateleista ja maidosta ja sekoita nuolijalla, kunnes ne ovat imeytyneet taikinaan. Lisää loput maidosta ja taateleista taikinaan ja sekoita.
  4. Voitele kakkuvuoka ruokalusikallisella kasvirasvalevitettä. Kaada taikina vuokaan ja paista 185-asteisessa uunissa 30–40 minuutin ajan riippuen kakkuvuokasi syvyydestä. Tarkasta kakun kypsyys tikulla. Kun kakku on kypsä, tikkuun ei tartu taikinaa.
  5. Valmista toffee kuumentamalla kaikki ainesosat kattilassa. Keitä toffeeta miedolla lämmöllä noin 5–10 minuutin ajan. Sekoita toffee huolellisesti vispilällä. Lusikoi toffeeta reilusti vastapaistetun kakun päälle, jolloin kakku imee toffeeta parhaiten sisäänsä. Tarjoile toffee pudding sellaisenaan tai esimerkiksi piparien kanssa.