Sitruunarahkapiirakka

50 min.
8

Arvostele resepti

Sitruunarahkapiirakka

Sitruunarahkapiirakka on kesäinen piirakka, joka hurmaa raikkaudellaan ja kevyellä koostumuksellaan. Sitruunainen rahkatäyte luo täydellisen tasapainon makeuden ja kirpeyden välille, ja pohjan pehmeys tekee jokaisesta suupalasta nautinnon. Raikas piirakka sopii mainiosti niin juhlapöytään kuin rentoihin kahvihetkiinkin. Tarjoile brunssilla hedelmäsalaatin ja tuorepuristetun appelsiinimehun kanssa – loistava aloitus päivälle tai virkistävä päätös aterialle.

 

Taikina

1 1/4 dl
Keiju juoksevaa
100 g
kermaviiliä
1
kananmuna
1 1/4 dl
sokeria
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
maitorahkaa
200 g
sitruunatuorejuustoa
2
kananmunaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

sitrushedelmiä maun mukaan (esimerkiksi 1 mandariini, 1 lime, 1 sitruuna ja muutama kumqvatti)

Valmistusohje

• Sekoita leivinjauhe desilitraan vehnäjauhoja. Sekoita Keiju Juokseva, kermaviili, munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

• Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

• Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa täyte tasaiseksi kierrevatkaimella ja kaada piirakalle. Tasoita.

• Leikkaa sitrushedelmät viipaleiksi. Leikkaa veitsellä kuoren valkoinen osa irti viipaleista. Asettele viipaleet piirakalle.

• Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.

Jos pidät raikkaista, kesään sopivista leivonnaisista, kannattaa kokeilla myös Keijun herkullista ananaspannukakkua. Mehevän ananaksen ja pehmeän pannukakun yhdistelmä kruunaa kahvihetken!