Resepti
Kesäisen herkullinen lempeästi sitruunainen äyriäispasta.

Raaka-aineet |
|
400 g | kuorettomia jättikatkarapuja (pakaste) |
3 | valkosipulin kynttä |
1 dl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy |
1/2 tl | sormisuolaa |
1/2 tl | mustapippuria myllystä |
2-3 | kevätsipulinvartta |
400 g | hyvää spagettia (esim. Rummo) |
1 dl | Keiju sitruuna & basilika yrttiöljy |
kourallinen sinimailasen ituja | |
suolaa | |
mustapippuria |
Valmistusohje
Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin.
Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne öljyn joukkoon.
Kumoa ravut laakealle lautaselle ja kaada päälle öljy.
Lisää myös suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa ½ tuntia.
Grillaa tai paista ravut parilapannulla.
Suikaloi kevätsipulin varret.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Valuta pasta ja sekoita joukkoon ravut, idut, sitruunaöljy sekä kevätsipuli.
Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Jotain maukasta blogin kanssa.