Sienipeltipizza

aktiivinen 1 h, passiivinen 48 h
8

Arvostele resepti

Sienipeltipizza

Sienipeltipizza toimii hyvin juhlapöydässä piirakan korvaajana. Pitkään kohonneessa taikinassa on enemmän makua ja sitä on helppo käsitellä ja muotoilla. Täytteenä komeilee runsas valikoima paahteisia sieniä, joiden maku saa tukea raikkaasta sitruunasta ja yrteistä. Vaalea pizzakastike tuo kokonaisuuteen täyteläisyyttä ja juustoinen pinta viimeistelee peltipizzan houkuttelevan mehevyyden. Tämä sienipizza on paitsi herkullinen, myös näyttävä tarjottava esimerkiksi brunssille tai illanistujaisiin – valkoinen pizza, joka ihastuttaa joka haukkauksella.

Pizzataikina

3,5 dl
vettä huoneenlämpöisenä
3 g
kuivahiivaa
7,5 dl
00-vehnäjauhoa
3 tl
suolaa
0,25 dl
Keiju pizzaöljyä
0,5 dl
00-vehnäjauhoa pizzan muotoiluun

Juustokastike

0,5 dl
Keiju pizzaöljyä
3
pientä valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 dl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
mozzarellaraastetta

Täytteet

200 g
herkkusieniä viipaloituna
200 g
siitakesieniä viipaloituna
2 rkl
Keiju pizzaöljyä
0,5 tl
suolaa
2
portobellosientä viipaloituna
150 g
mozzarellajuustoraastetta
150 g
mozzarellajuustoa vedessä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
sitruunan kuori raastettuna
0,5 ruukku
hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia

Valmistusohje

Peltipizzataikina:

  1. Valmista taikina kaksi päivää ennen pizzan valmistusta. Sekoita yleiskoneen kulhossa vesi ja hiiva. 

  2. Anna seoksen seistä muutama minuutti, jotta hiiva aktivoituu. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa keskikovalla teholla noin 2 minuutin ajan. 

  3. Lisää joukkoon suola ja pizzaöljy. Vaivaa vielä noin minuutin ajan. 

  4. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 10 minuutin ajan. Levitä muovikulhon pohjalle 1 tl pizzaöljyä. Vaivaa taikina palloksi ja siirrä se öljyttyyn astiaan. Peitä astia huolellisesti kelmulla ja siirrä 2 vuorokaudeksi jääkaappiin.

Valkoinen pizzakastike:

  1. Valmista juustokastike kuumentamalla pizzaöljy pinnoitetussa kattilassa tai kasarissa. 

  2. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet sekä rouhittu mustapippuri ja kuullota öljyssä noin 2−3 minuutin ajan. 

  3. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaisesti noin minuutin ajan niin, ettei jauho pääse ruskistumaan. Lisää joukkoon maito ja sekoita huolellisesti. Kypsennä kastiketta noin 20 minuutin ajan koko ajan tasaisesti sekoittaen. 

  4. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani- ja mozzarellajuustoraasteet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Täytteet:

  1. Paista herkku- ja siitakesienet paistinpannulla pizzaöljyssä kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean, paahteisen värin. Mausta sienet lopuksi suolalla.

Peltipizza uunissa:

  1. Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön 1 h ennen valmistusta.

  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen kiertoilmalla. Siirrä uunipelti lämpiämään uuniin. Laita leivinpaperin päälle pizzan muotoiluun tarkoitetut jauhot. Muotoile pizza käsin leivinpaperin päällä ja nosta kuuman uunipellin päälle. Paista pizza 250-asteisessa uunissa 2 minuutin ajan.

  3. Levitä pizzan pinnalle juustokastiketta ja asettele päälle tasaisesti paistetut sienet sekä portobelloviipaleet. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste ja revitty mozzarella. Siirrä takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 6–8 minuutin ajan uunin tehosta riippuen.

    Viimeistele valmis peltipizza mustapippurilla, raastetulla sitruunan kuorella ja hienonnetulla lehtipersiljalla tai ruohosipulilla.