Seesamnäkkileivät

Arvostele resepti

Seesamnäkkileivät

Raaka-aineet

1 rkl
fenkolinsiemeniä
1/4 pala
hiivaa
5 dl
kädenlämpöistä vettä
1 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
5 dl
ruisjauhoja
5 dl
vehnäjauhoja
25 g
Keiju Juokseva 500 ml
voiteluun 1 valkuainen
pinnalle kuorimattomia seesaminsiemeniä, rosmariinia ja sormisuolaa

Valmistusohje

Hienonna fenkoli morttelissa. Lisää veteen hiiva, fenkoli, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen, ensin kauhalla sekoittaen. Alusta taikina tasaiseksi käsin, lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen Keiju Juokseva. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. Jaa taikina paloiksi ja pyöritä palloiksi. Kauli ohuita leipiä jauhojen avulla. Rei´itä haarukalla ja voitele valkuaisella, ripota pintaan hiukan seesaminsiemeniä ja mausteita. Paista näkkileipiä uunin keskitasolla 250 asteessa noin 6 minuuttia.