Salvia-varhaisperunapinsa

1,5 h, passiivinen 24 h
4 kpl

Arvostele resepti

Salvia-varhaisperunapinsa

Pinsa on foccaccian ja pizzan yhdistelmä. Voit tuunata tätä reseptiä myös esimerkiksi kylmä- tai lämminsavustetulla lohella.

Pinsataikina

9 dl
00-jauhoja
0,6 dl
hienoa tai karkeaa riisijauhoa
1 dl
soijajauhoja
1 tl
kuivahiivaa
4,5 dl
kylmää vettä
2 tl
suolaa
1,5 rkl
Keiju Pizzaöljyä
2 rkl
Keiju Pizzaöljyä kohotusastian voiteluun
2 rkl
Keiju Pizzaöljyä pinsan paistamiseen

Juustokastike

2 rkl
Keiju Pizzaöljyä
2 rkl
pizzajauhoja
4 dl
maitoa
50 g
parmesaaniraastetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
sitruunan kuori raastettuna

Täytteet

150 g
mozzarellaraastetta
400 g
keitettyjä varhaisperunoita viipaloituna
0,5 ruukku
salvian lehtiä
200 g
mozzarellaa valutettuna ja revittynä paloiksi
rouhittua mustapippuria
2 rkl
Keiju Pizzaöljyä pinsojen viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Sekoita pinsataikinan kuivat aineet sekaisin taikinakoukulla yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa noin 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon suola sekä pizzaöljy ja vaivaa taikinaa vielä keskikovalla teholla noin 10 minuutin ajan. Jaa taikina lastalla 3–4 osaan ja pyörittele ne palloiksi, käytä jauhoja tarvittaessa apunasi.
  2. Voitele kolme astiaa, esimerkiksi muovirasioita tai kulhoja, pizzaöljyllä ja siirrä taikinapallot astioihin. Peitä astiat kelmulla ja kohota taikinoita huoneenlämmössä kolme tuntia. Siirrä taikinapallot sen jälkeen jääkaappiin kohoamaan yön yli.
  3. Valmista juustokastike kuumentamalla pizzaöljy kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Kuullota vehnäjauhoja noin minuutin ajan, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää joukkoon maito. Keitä kastiketta keskikovalla lämmöllä tasaisin väliajoin sekoittaen noin 15–20 minuutin ajan. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon loput aineet. Sekoita kastike huolellisesti ja anna sen jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.
  4. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Aseta uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Levitä tasolle riisijauhoja tai 00-jauhoja. Muotoile käsin pinsoista ovaalin muotoisia. Nosta pinsa työtasolta, karistele ylimääräiset jauhot pois ja siirrä leivinpaperin päälle. Valele pinsan pintaan pizzaöljyä ja paista noin 5–10 minuutin ajan riippuen uunisi tehokkuudesta.
  5. Nosta pinsa uunista, kun siinä on kaunis väri. Levitä pinnalle juustokastiketta, mozzarellaraastetta ja varhaisperunaviipaleita. Paista pinsaa uunissa vielä noin 3 minuutin ajan.
  6. Koristele valmis pinsa salvian lehdillä, revityllä mozzarellajuustolla sekä rouhitulla mustapippurilla ja viimeistele pizzaöljyllä.