Reuben sandwich

45 min
4

Arvostele resepti

Reuben sandwich

Saat valmistettua Reuben sandwichista kasvisversion vaihtamalla lihan MUU Roast Biifiin. Jos haluat vegaanisen annoksen, korvaa emmentaljuusto vegaanisella juustoviipaleella.

Pikkelöity punasipuli

0,5 dl
omena-, riisi- tai valkoviinietikkaa
0,5 dl
vettä
0,5 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1
iso punasipuli suikaloituna

Hapankaali

200 g
hapankaalia
1 tl
rouhittua mustapippuria
1
punasipulista valmistetut pikkelöidyt punasipulit valutettuna
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta

Sinappimajoneesi

150 g
Keiju vegaanista majoneesia
2-3 rkl
karkeaa dijonsinappia
1 pkt
perunabriosseja (4kpl)
4 rkl
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
4 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
400 g
kypsää naudan pastramia, briskettiä tai pippurileikkelettä
8 siivua
siivua laktoositonta emmentaljuustoa

Valmistusohje

  1. Valmista pikkelöity punasipuli sekoittamalla etikka, vesi, sokeri ja suola kattilassa sekaisin. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri on liuennut. Kaada lämmin neste punasipulien päälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.
  2. Sekoita hapankaalin ainesosat kulhossa sekaisin ja suihki joukkoon muutama painallus Keiju sitruuna rypsiöljysprayta.
  3. Valmista majoneesi sekoittamalla ainekset kulhossa sekaisin.
  4. Voitele perunabriossit molemmin puolin margariinilla. Paahda leipiin kaunis pinta pannulla. Levitä molemmille puolille valkosipulilevitettä ja aseta lihaviipaleet briossien pohjien päälle. Peitä lihaviipaleet juustolla ja pidä leipien pohjia 200-asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut.
  5. Aseta hapankaali sulaneen juuston päälle ja levitä sinappimajoneesia kannen päälle. Nosta kansi päälle ja tarjoile valmis Reuben sandwich esimerkiksi sipsien tai paahdettujen perunoiden kanssa.