Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Rapujuhlien tillileipä
1,5 h
12:lle
Hauska tillileipä rapukoristein on rapujuhlien timantti! Leipä kannattaa leipoa vasta juhlapäivän aamuna, jotta leipä säilyy herkullisen tuoreena ja pehmeänä. Koristeet syntyvät leivän pintaan helposti kirsikkatomaateista ja paprikasuikaleista.
Aineosat |
|
| 5 dl |
vettä
|
| 1 pss |
kuivahiivaa
|
| 0,5 tl |
suolaa
|
| 2 tl |
kuivattua tilliä
|
| 1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
| 12 dl |
vehnäjauhoja
|
|
|
|
Pinnalle |
|
| 2 |
kirsikkatomaattia
|
| 0,5 |
punainen paprika
|
| 4 |
kokonaista mustapippuria
|
| 2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
|
ripaus suolaa
|
|
|
|
|
Valmistusohje
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja kuivattu tilli. Lisää öljy ja vehnäjauhoja muutamassa erässä koko ajan vaivaten, kunnes leipätaikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota leipätaikinaa n. 30 minuuttia.
- Kaada kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 20 x 30 cm kokoiseen uunivuokaan. Kohota 20 minuuttia.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja siivuta paprika ohuiksi siivuiksi. Laita halkaistu kirsikkatomaatti ravun pääksi ja tee vartalo ja pyrstö pienistä paprikasiivuista. Rapujen saksissa on ¼ kirsikkatomaatti ja paprikasiivu. Lisää pippurit ravuille silmiksi. Lisää leivän pinnalle rypsiöljyä ja ripottele suolaa.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa n. 30−35 minuuttia.