Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Quattro formaggi lasagne

aktiivinen 1,5 h, passiivinen 1 h 15 min

6

Quattro formaggi lasagne on herkullinen kasvisruoka. Voit käyttää täytteenä mitä vain mieleisiäsi juustoja tässä reseptissä olevien lisäksi. Sienet voi korvata soijarouheella tai härkäpapumurskalla.
Tomaattikastike |
|
0,5 dl |
Keiju Pizzaöljyä
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 |
valkosipulia hienonnettuna
|
3 |
portobellosientä hienonnettuna
|
1 tl |
suolaa
|
2 rkl |
tomaattipyreetä
|
500 g |
paseerattua tomaattia
|
400 g |
tomaattimurskaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2 rkl |
sokeria
|
150 g |
pinaattia
|
0,5 ruukku |
basilikan lehtiä
|
Juustokastike |
|
2 rkl |
Keiju Pizzaöljyä
|
2 rkl |
vehnäjauhoja
|
5 dl |
maitoa
|
150 g |
mascarponea tai tuorejuustoa
|
40 g |
parmesaaniraastetta
|
100 g |
emmental- tai mozzarellaraastetta
|
0,5 tl |
mustapippuria rouhittuna
|
|
|
250 g |
lasagnelevyjä
|
100 g |
sinihomejuustoa
|
200 g |
mozzarellaraastetta
|
60 g |
pecorinoraastetta
|
0,5 ruukku |
basilikan lehtiä
|
Valmistusohje
- Valmista tomaattikastike kuullottamalla sipuli ja valkosipuli pizzaöljyssä noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnetut portobellot ja suola. Kuullota vielä noin 3–5 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattipyree, paseerattu tomaatti ja tomaattimurska. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla sekä sokerilla ja lisää joukkoon pinaatin ja basilikan lehdet. Jätä kastike huoneenlämpöön odottamaan lasagnen kasaamista.
- Valmista juustokastike lämmittämällä pizzaöljjy kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kuullota jauhoja noin 2 minuutin ajan. Älä ruskista! Lisää joukkoon maito sekä tuorejuusto ja sekoita huolellisesti. Keitä kastiketta 20 minuutin ajan. Sekoita kastiketta tasaisin väliajoin, jotta se ei pala pohjaan. Lisää lopuksi joukkoon juustoraasteet ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta kastike mustapippurilla.
- Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Levitä sen päälle juustokastiketta ja laita päälle lasagnelevyt. Jatka samalla tavalla seuraavaan kerrokseen, mutta ripottele juustokastikkeen päälle sinihomejuustoa, mozzarellaraastetta, pecorinoa ja basilikan lehteä. Jätä viimeinen kerros ilman lasagnelevyjä, jotta päällimmäinen kerros muodostuu kastikkeista ja juustoista.
- Paista kasattu quattro formaggi lasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Jos et halua lasagneen paahtunutta pintaa peitä pinta foliolla 20 minuutin kypsennyksen jälkeen. Anna lasagnen vetäytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua.