Quattro formaggi lasagne

aktiivinen 1,5 h, passiivinen 1 h 15 min
6

Arvostele resepti

Quattro formaggi lasagne

Quattro formaggi lasagne on herkullinen kasvisruoka. Voit käyttää täytteenä mitä vain mieleisiäsi juustoja tässä reseptissä olevien lisäksi. Sienet voi korvata soijarouheella tai härkäpapumurskalla.

Tomaattikastike

0,5 dl
Keiju Pizzaöljyä
1
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulia hienonnettuna
3
portobellosientä hienonnettuna
1 tl
suolaa
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
paseerattua tomaattia
400 g
tomaattimurskaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
sokeria
150 g
pinaattia
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Juustokastike

2 rkl
Keiju Pizzaöljyä
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
150 g
mascarponea tai tuorejuustoa
40 g
parmesaaniraastetta
100 g
emmental- tai mozzarellaraastetta
0,5 tl
mustapippuria rouhittuna
250 g
lasagnelevyjä
100 g
sinihomejuustoa
200 g
mozzarellaraastetta
60 g
pecorinoraastetta
0,5 ruukku
basilikan lehtiä

Valmistusohje

  1. Valmista tomaattikastike kuullottamalla sipuli ja valkosipuli pizzaöljyssä noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnetut portobellot ja suola. Kuullota vielä noin 3–5 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattipyree, paseerattu tomaatti ja tomaattimurska. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan. Mausta kastike lopuksi mustapippurilla sekä sokerilla ja lisää joukkoon pinaatin ja basilikan lehdet. Jätä kastike huoneenlämpöön odottamaan lasagnen kasaamista.
  2. Valmista juustokastike lämmittämällä pizzaöljjy kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kuullota jauhoja noin 2 minuutin ajan. Älä ruskista! Lisää joukkoon maito sekä tuorejuusto ja sekoita huolellisesti. Keitä kastiketta 20 minuutin ajan. Sekoita kastiketta tasaisin väliajoin, jotta se ei pala pohjaan. Lisää lopuksi joukkoon juustoraasteet ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta kastike mustapippurilla.
  3. Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Levitä sen päälle juustokastiketta ja laita päälle lasagnelevyt. Jatka samalla tavalla seuraavaan kerrokseen, mutta ripottele juustokastikkeen päälle sinihomejuustoa, mozzarellaraastetta, pecorinoa ja basilikan lehteä. Jätä viimeinen kerros ilman lasagnelevyjä, jotta päällimmäinen kerros muodostuu kastikkeista ja juustoista.
  4. Paista kasattu quattro formaggi lasagne 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Jos et halua lasagneen paahtunutta pintaa peitä pinta foliolla 20 minuutin kypsennyksen jälkeen. Anna lasagnen vetäytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua.