Punakaalisalaatti

15 min
10

Arvostele resepti

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti on helppo säilöä jääkaappiin lasipurkkeihin. Se säilyy kylmässä hyvin 2–3 viikon ajan. Hyvin varustelluista ruokakaupoista saat valmiiksi suikaloitua punakaalia, mutta voit myös käyttää kokonaista punakaalia ja leikata sen itse.

Aineosat

400 g
punakaalisuikaleita
400 g
porkkanaa
1
punasipuli
2
suippopaprikaa
2 vartta
tuoretta rosmariinia
1,5 tl
suolaa

Liemi

1 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
vaahterasiirappia
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita suikaloitu punakaali, raastettu porkkana ja sipulirenkaat kulhossa huolellisesti sekaisin. Lisää suola ja hienonnettu rosmariini.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa etikka, siirappi, öljy ja mustapippuri.
  3. Lisää liemi kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. Pakkaa valmis punakaalisalaatti lasipurkkeihin ja säilytä jääkapissa.