Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Punakaalisalaatti
15 min
10
                    Punakaalisalaatti on helppo säilöä jääkaappiin lasipurkkeihin. Se säilyy kylmässä hyvin 2–3 viikon ajan. Hyvin varustelluista ruokakaupoista saat valmiiksi suikaloitua punakaalia, mutta voit myös käyttää kokonaista punakaalia ja leikata sen itse.
                                Aineosat | 
                        |
| 400 g | 
                                     
                                                                                punakaalisuikaleita
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 400 g | 
                                     
                                                                                porkkanaa 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 | 
                                     
                                                                                punasipuli 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 2 | 
                                     
                                                                                suippopaprikaa 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 2 vartta | 
                                     
                                                                                tuoretta rosmariinia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1,5 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
                                Liemi | 
                        |
| 1 dl | 
                                     
                                                                                omenaviinietikkaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 dl | 
                                     
                                                                                vaahterasiirappia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
| 1 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                             | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                     | 
                            
Valmistusohje
- Sekoita suikaloitu punakaali, raastettu porkkana ja sipulirenkaat kulhossa huolellisesti sekaisin. Lisää suola ja hienonnettu rosmariini.
 - Sekoita erillisessä kulhossa etikka, siirappi, öljy ja mustapippuri.
 - Lisää liemi kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. Pakkaa valmis punakaalisalaatti lasipurkkeihin ja säilytä jääkapissa.