Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Punakaalisalaatti
15 min
10
Raikas punakaalisalaatti saa makunsa lempeän etikkaisesta liemestä, jossa punakaali, porkkana ja punasipuli marinoituvat meheviksi ja maukkaiksi. Pikkelöity punakaali on monikäyttöinen lisuke, joka sopii mainiosti grilliruokien, kalojen ja talvisten aterioiden rinnalle.
Punakaalisalaatti |
|
| 400 g |
punakaalisuikaleita
|
| 400 g |
porkkanaa
|
| 1 |
punasipuli
|
| 2 |
suippopaprikaa
|
| 2 vartta |
tuoretta rosmariinia
|
| 1,5 tl |
suolaa
|
Liemi |
|
| 1 dl |
omenaviinietikkaa
|
| 1 dl |
vaahterasiirappia
|
| 1 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
Punakaalisalaatti
- Sekoita suikaloitu punakaali, raastettu porkkana ja sipulirenkaat kulhossa huolellisesti sekaisin. Lisää suola ja hienonnettu rosmariini.
Liemi
- Sekoita erillisessä kulhossa etikka, siirappi, öljy ja mustapippuri.
Viimeistely
- Lisää liemi kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. Pakkaa valmis punakaalisalaatti lasipurkkeihin ja säilytä jääkapissa.
Vinkki
Punakaalisalaatti on helppo säilöä jääkaappiin lasipurkkeihin. Se säilyy kylmässä hyvin 2–3 viikon ajan. Hyvin varustelluista ruokakaupoista saat valmiiksi suikaloitua punakaalia, mutta voit myös käyttää kokonaista punakaalia ja leikata sen itse.