Punajuurisalaatti ja jogurttikastike

1 h
4

Arvostele resepti

Punajuurisalaatti ja jogurttikastike

Itse tehty punajuurisalaatti on raikas ja ruokaisa lisuke, joka valmistuu helposti uunissa paahdetuista punajuurista. Kvinoa tuo salaattiin rakennetta ja täyttävyyttä, ja sen kruunaavat makeat granaattiomenan siemenet sekä tuore minttu. Jogurttikastike viimeistelee annoksen, ja halutessasi salaatti onnistuu myös vegaanisena kaurajogurtilla.

Punajuurisalaatti

800 g
punajuurta
4 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1,5 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
250 g
kvinoaa
1
granaattiomena

Jogurttikastike

200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
Keiju Salaatti & pastaöljyä
ripaus suolaa
1
ruukku tuoretta minttua

Viimeistelyyn

1
ruukku tuoretta minttua

Valmistusohje

Punajuurisalaatti

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä punajuuriviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä punajuuriviipaleita 185-asteisessa uunissa 35–50 minuutin ajan, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Huuhtele kypsä kvinoa kylmän veden alla ja valuta huolellisesti.

Jogurttikastike

  1. Halkaise granaattiomena ja koverra siemenet lusikalla. Mausta jogurtti öljyllä ja ripauksella suolaa.

Viimeistely

  1. Sekoita kypsät punajuuret kvinoan joukkoon ja levitä seos tarjoiluastialle. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja tuoretta minttua. Tarjoile valmis punajuurisalaatti maustetun jogurtin kanssa.

Tutustu myös

Jos haluat kokeilla lisää helppoja ja raikkaita salaattivaihtoehtoja, tutustu myös punakaalisalaattiin. Pikkelöity punakaali yhdistyy tässä reseptissä porkkanan ja punasipulin kanssa, ja raikas jogurttikastike viimeistelee maukkaan lisukkeen.