Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Punajuurisalaatti ja jogurttikastike
1 h
4
                    Tämä raikas ja ruokaisa punajuurisalaatti on helppo valmistaa. Salaatti onnistuu myös vegaanisena jos turkkilaisen jogurtin korvaa kaurajogurtilla. Voit lisätä annokseen myös paahdettuja siemeniä tai fetajuustoa.
                                Aineosat | 
                        |
| 800 g | 
                                     
                                                                                punajuurta 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 4 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                         | 
                            
| 1,5 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 250 g | 
                                     
                                                                                kvinoaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 | 
                                     
                                                                                granaattiomena
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 200 g | 
                                     
                                                                                turkkilaista jogurttia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 2 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                             | 
                            
| 
                                     
                                                                                ripaus suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            |
| 1 ruukku | 
                                     
                                                                                tuoretta minttua
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
Valmistusohje
- Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä punajuuriviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä punajuuriviipaleita 185-asteisessa uunissa 35–50 minuutin ajan, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
 - Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Huuhtele kypsä kvinoa kylmän veden alla ja valuta huolellisesti.
 - Halkaise granaattiomena ja koverra siemenet lusikalla. Mausta jogurtti öljyllä ja ripauksella suolaa.
 - Sekoita kypsät punajuuret kvinoan joukkoon ja levitä seos tarjoiluastialle. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja tuoretta minttua. Tarjoile valmis punajuurisalaatti maustetun jogurtin kanssa.