Punajuurisalaatti ja jogurttikastike

1 h
4

Arvostele resepti

Punajuurisalaatti ja jogurttikastike

Tämä raikas ja ruokaisa punajuurisalaatti on helppo valmistaa. Salaatti onnistuu myös vegaanisena jos turkkilaisen jogurtin korvaa kaurajogurtilla. Voit lisätä annokseen myös paahdettuja siemeniä tai fetajuustoa.

Aineosat

800 g
punajuurta
4 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1,5 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
250 g
kvinoaa
1
granaattiomena
200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
ripaus suolaa
1 ruukku
tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Levitä punajuuriviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä punajuuriviipaleita 185-asteisessa uunissa 35–50 minuutin ajan, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Huuhtele kypsä kvinoa kylmän veden alla ja valuta huolellisesti.
  3. Halkaise granaattiomena ja koverra siemenet lusikalla. Mausta jogurtti öljyllä ja ripauksella suolaa.
  4. Sekoita kypsät punajuuret kvinoan joukkoon ja levitä seos tarjoiluastialle. Ripottele pinnalle granaattiomenan siemenet ja tuoretta minttua. Tarjoile valmis punajuurisalaatti maustetun jogurtin kanssa.