Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
Lue lisää
Provencelainen lyttyperunasalaatti
45 min
4
Provencelainen lyttyperunasalaatti on helppo ja maukas lisuke, joka valmistuu kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Paahdetut perunat saavat seurakseen rapsakkaa kurkkua, suolaisia kapriksia ja kermaisen sinappi-majoneesikastikkeen. Kastikkeen voi sekoittaa perunoiden joukkoon tai tarjoilla erikseen, ja salaatti maistuu yhtä hyvin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Lyttyperunat |
|
| 600 g |
kypsiä perunoita
|
| 3 rkl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
| 1 tl |
suolaa
|
| 1 tl |
mustapippuria rouhittuna
|
| 2 tl |
Herbes de Provencen yrttisekoitusta
|
Kastike |
|
| 8 |
cocktailkurkkua
|
| 3 rkl |
kapriksia
|
| 2 rkl |
karkeaa Dijon-sinappia
|
| 5 rkl |
majoneesia
|
| 0,75 dl |
vettä
|
| 1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
| 1 ruukku |
tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia
|
| 1 dl |
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
|
Valmistusohje
Lyttyperunat
- Paina perunat peukalolla tai haarukalla lyttyyn. Aseta perunat uunipellille, pyörittele ne öljyssä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
- Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä perunat ympäri ja paahda vielä 10 minuuttia.
Kastike
- Hienonna kurkut, kaprikset sekä persilja. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike paahdettujen perunoiden joukkoon tai tarjoile erikseen.
Viimeistely
- Tarjoile valmis lyttypottusalaatti esimerkiksi uunilohen lisukkeena.
Tutustu myös
Jos haluat kokeilla lisää helppoja ja maukkaita salaattivaihtoehtoja, tutustu myös pastasalaattiin paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla.