Provencelainen lyttyperunasalaatti

45 min
4

Arvostele resepti

Provencelainen lyttyperunasalaatti

Provencelainen lyttyperunasalaatti on helppo ja maukas lisuke, joka valmistuu kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Paahdetut perunat saavat seurakseen rapsakkaa kurkkua, suolaisia kapriksia ja kermaisen sinappi-majoneesikastikkeen. Kastikkeen voi sekoittaa perunoiden joukkoon tai tarjoilla erikseen, ja salaatti maistuu yhtä hyvin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Lyttyperunat

600 g
kypsiä perunoita
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
Herbes de Provencen yrttisekoitusta

Kastike

8
cocktailkurkkua
3 rkl
kapriksia
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
5 rkl
majoneesia
0,75 dl
vettä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä

Valmistusohje

Lyttyperunat

  1. Paina perunat peukalolla tai haarukalla lyttyyn. Aseta perunat uunipellille, pyörittele ne öljyssä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
  2. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä perunat ympäri ja paahda vielä 10 minuuttia.

Kastike

  1. Hienonna kurkut, kaprikset sekä persilja. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike paahdettujen perunoiden joukkoon tai tarjoile erikseen.

Viimeistely

  1. Tarjoile valmis lyttypottusalaatti esimerkiksi uunilohen lisukkeena.

Tutustu myös

Jos haluat kokeilla lisää helppoja ja maukkaita salaattivaihtoehtoja, tutustu myös pastasalaattiin paahdetulla paprikakastikkeella ja mozzarellalla.