Provencelainen lyttypottusalaatti

45 min
4

Arvostele resepti

Provencelainen lyttypottusalaatti

Lyttypottusalaatti valmistuu kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Kastikkeen voi tarjoilla erikseen tai sen voi sekoittaa perunoiden joukkoon. Salaatin voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.

Aineosat

600 g
kypsiä perunoita
3 rkl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
Herbes de Provencen yrttisekoitusta

Kastike

8
cocktailkurkkua
3 rkl
kapriksia
2 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
5 rkl
majoneesia
0,75 dl
vettä
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 ruukku
tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia
1 dl
Keiju Salaatti & Pasta -öljyä

Valmistusohje

  1. Paina perunat peukalolla tai haarukalla lyttyyn. Aseta perunat uunipellille, pyörittele ne öljyssä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
  2. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä perunat ympäri ja paahda vielä 10 minuuttia.
  3. Hienonna kurkut, kaprikset sekä persilja. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike paahdettujen perunoiden joukkoon tai tarjoile erikseen.
  4. Tarjoile valmis lyttypottusalaatti esimerkiksi uunilohen lisukkeena.