Keiju Salaatti & Pasta -öljy on Provencen yrteillä maustettu rypsiöljy, joka tuo yrttistä makua ja täyteläisyyttä erityisesti salaatteihin ja pastaruokiin.…
                                                    Lue lisää
                                                Provencelainen lyttypottusalaatti
45 min
4
                    Lyttypottusalaatti valmistuu kätevästi edelliseltä aterialta ylijääneistä perunoista. Kastikkeen voi tarjoilla erikseen tai sen voi sekoittaa perunoiden joukkoon. Salaatin voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.
                                Aineosat | 
                        |
| 600 g | 
                                     
                                                                                kypsiä perunoita
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 3 rkl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                         | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                suolaa
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                mustapippuria rouhittuna
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 2 tl | 
                                     
                                                                                Herbes de Provencen yrttisekoitusta
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
                                Kastike | 
                        |
| 8 | 
                                     
                                                                                cocktailkurkkua 
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 3 rkl | 
                                     
                                                                                kapriksia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 2 rkl | 
                                     
                                                                                karkeaa Dijon-sinappia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 5 rkl | 
                                     
                                                                                majoneesia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 0,75 dl | 
                                     
                                                                                vettä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 tl | 
                                     
                                                                                rouhittua mustapippuria
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 ruukku | 
                                     
                                                                                tuoretta lehtipersiljaa tai ruohosipulia
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 | 
                            
| 1 dl | 
                                     
                                                                                Keiju Salaatti & Pasta -öljyä
                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                             | 
                            
Valmistusohje
- Paina perunat peukalolla tai haarukalla lyttyyn. Aseta perunat uunipellille, pyörittele ne öljyssä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella.
 - Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Käännä perunat ympäri ja paahda vielä 10 minuuttia.
 - Hienonna kurkut, kaprikset sekä persilja. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita kastike paahdettujen perunoiden joukkoon tai tarjoile erikseen.
 - Tarjoile valmis lyttypottusalaatti esimerkiksi uunilohen lisukkeena.