Resepti
Raaka-aineet |
|
6 dl |
vettä
|
2 ps |
kuivahiivaa
|
2 tl |
suolaa
|
10 dl |
sämpyläjauhoja
|
2,5 dl |
maissijauhoja
|
7 dl |
porkkanaraastetta
|
100 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
Valmistusohje
Leipävuokaan tehtynä
Tämä leipä on kaikkea muuta kuin kuiva leivänkäntty. Mehukas porkkanaraaste tekee leivästä mehevän ja mieleisillään täytteillä varustettuna leipä on todella ruokaisa välipala. Leipä kannattaa leikata paloiksi hieman jäähtyneenä.
Lämmitä vesi n. 40-45 asteiseksi. Lisää veteen kuivahiivat.
Lisää suola.
Lisää maissijauhot ja sämpyläjauhot. Vaivaa samalla taikinaa.
Lisää porkkanaraaste ja lopuksi Keiju Juokseva. Vaivaa kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 minuutin ajan.
Paista porkkanaleipää 225 asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.