Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Polka-suklaamunkki
1,5 h
12
Jouluiset polka-suklaamunkit koristellaan polka-karkeilla tai suklaakoristeilla. Munkit kätkevät sisäänsä ihanan Marianne-karkeista valmistetun minttu-suklaakinuskitäytteen.
Taikina |
|
| 5 dl |
maitoa
|
| 2 pss |
kuivahiivaa
|
| 2 dl |
sokeria
|
| 1 rkl |
kardemummaa
|
|
ripaus suolaa
|
|
| 13,5 dl |
vehnäjauhoja
|
| 1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
Paistamiseen |
|
| 1 l |
Keiju rypsiöljyä
|
Täytteeseen |
|
| 1 dl |
sokeria
|
| 2 dl |
kermaa
|
| 1 dl |
Marianne-karkkirouhetta
|
Kuorrute |
|
| 2 dl |
kermaa
|
| 400 g |
tummaa suklaata
|
| 1 rkl |
hunajaa
|
Pinnalle |
|
|
polka-karkkeja tai suklaakoristeita
|
|
|
kultaisia nonparelleja
|
|
Valmistusohje
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä koko ajan vaivaten.
- Kohota munkkitaikinaa n. 30 minuuttia. Valmista kohottamisen aikana täyte.
- Valmista täyte laittamalla sokeri kattilaan ja sulattamalla sokeri kullanruskeaksi keskilämmöllä. Lisää kerma ja keitä kokoon n. 10 minuutin ajan, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet. Lisää Mariannerouhe ja sulata joukkoon. Siivilöi tarvittaessa, laita pursotinpussiin ja jäähdytä jääkaapissa.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja jaa taikina 12:n osaan. Muotoile pyöreiksi munkeiksi ja kohota munkkeja alustalla vielä noin 15 minuuttia.
- Kaada rypsiöljy korkeareunaiseen kattilaan ja lämmitä keskilämmöllä. Mittaa öljyn lämpötila mittarilla tai pienellä taikinapalalla, öljyn tulisi olla noin 180-asteista. Uppopaista munkkeja rypsiöljyssä kattilassa noin 3 minuuttia molemmin puolin. Valuta kypsistä munkeista ylimääräinen öljy pois.
- Täytä munkit Marianne-täytteellä päältä tai sivusta pursottamalla muutamaan kohtaan.
- Valmista kuorrute. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää joukkoon suklaa ja sulata miedolla lämmöllä käännellen, mausta hunajalla. Pyöräytä täytetyt munkit pinnalta suklaakuorrutteessa, koristele pinta polka-karkeilla ja nonparelleilla ja anna kuorrutteen jäähtyä.