Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Pizzeriasalaatti

aktiivinen 20 min, passiivinen 1 h

8

Tässä resepti klassikkosalaattiin, joka on tuttu pizzerioiden noutopöydistä. Pizzeriasalaattiin voit käyttää säilykepaprikan sijaan myös tuoretta paprikaa.
Ainekset: |
|
800 g |
keskikokoinen valko- tai varhaiskaali
|
350 g |
paahdettua säilöttyä paprikaa valutettuna
|
0,5 ruukku |
hienonnettua oreganoa tai lehtipersiljaa (voi korvata myös 3 tl kuivattua yrttiä)
|
1,5 tl |
suolaa
|
Vinegretti |
|
2 |
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
1,5 rkl |
punaviinietikkaa
|
0,5 dl |
sokeria
|
1,25 dl |
Keiju Pizzaöljyä
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
paprikajauhetta
|
Valmistusohje
- Hienonna varhaiskaali ja paprikat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita varhaiskaali, paprikat, hienonnettu yrtti ja suola kulhossa.
- Valmista vinegretti sekoittamalla sitruunan mehu ja kuori, etikka ja sokeri kulhossa vispilällä sekaisin. Kaada joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella.
- Sekoita vinegretti kaalin joukkoon ja sekoita huolellisesti käsin. Anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoile valmis pizzeriasalaatti esimerkiksi pizzan tai pastan lisukkeena.