Pizzeriasalaatti

aktiivinen 20 min, passiivinen 1 h
8

Arvostele resepti

Pizzeriasalaatti

Tässä resepti klassikkosalaattiin, joka on tuttu pizzerioiden noutopöydistä. Pizzeriasalaattiin voit käyttää säilykepaprikan sijaan myös tuoretta paprikaa.

Ainekset:

800 g
keskikokoinen valko- tai varhaiskaali
350 g
paahdettua säilöttyä paprikaa valutettuna
0,5 ruukku
hienonnettua oreganoa tai lehtipersiljaa (voi korvata myös 3 tl kuivattua yrttiä)
1,5 tl
suolaa

Vinegretti

2
pienen sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1,5 rkl
punaviinietikkaa
0,5 dl
sokeria
1,25 dl
Keiju Pizzaöljyä
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
paprikajauhetta

Valmistusohje

  1. Hienonna varhaiskaali ja paprikat veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita varhaiskaali, paprikat, hienonnettu yrtti ja suola kulhossa.
  2. Valmista vinegretti sekoittamalla sitruunan mehu ja kuori, etikka ja sokeri kulhossa vispilällä sekaisin. Kaada joukkoon pizzaöljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta mustapippurilla, suolalla ja paprikajauheella.
  3. Sekoita vinegretti kaalin joukkoon ja sekoita huolellisesti käsin. Anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoile valmis pizzeriasalaatti esimerkiksi pizzan tai pastan lisukkeena.