Pizza sandwich

1 h 15 min
4

Arvostele resepti

Pizza sandwich

Pizza sandwich valmistuu kätevästi valmiista pakastepizzataikinasta. Täytteinä voit käyttää reseptin täytteiden lisäksi esimerkiksi katkarapuja tai tonnikalaa.

Pikkelöity punasipuli

1 dl
vettä
1 dl
omena-, punaviini- tai valkoviinietikkaa
1 dl
sokeria
1
iso punasipuli ohueksi viipaloituna
600 g
valmiita pizzataikinapalloja sulatettuna + 1 dl vehnäjauhoja pizzojen vaivaamiseen
8 rkl
Keiju Pizzaöljyä
4x125 g
mozzarellajuustoa valutettuna ja viipaloituna
2x150 g
creme fraichea
400 g
kylmäsavulohta siivutettuna
1
sitruunan kuori raastettuna
1 ruukku
tilliä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria viimeistelyyn

Valmistusohje

  1. Valmista pikkelöity punasipuli kuumentamalla vesi, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada kuuma pikkeliliemi viipaloidun punasipulin päälle. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Esilämmitä uuni 250 asteeseen ja laita uunin pelti lämpenemään uuniin. Muotoile jauhojen avulla pizzapalloista ohuita, noin 25 cm halkaisijaltaan olevia pizzoja. Voitele jokainen pizza pullasudin kanssa pinnalta noin 2 ruokalusikallisella pizzaöljyä. Taita pizza puoliksi ja aseta se leivinpaperin päälle. Nosta pizza leivinpaperin kanssa uuniin ja paista sitä kuuman pellin päällä uunissa noin 3 minuutin ajan.
  3. Nosta pizza uunista, avaa tasku ja täytä se mozzarellaviipaleilla. Siirrä pizza takaisin uuniin ja paista sitä noin 4 minuutin ajan.
  4. Täytä pizza sandwich lopuksi creme fraicella, pikkelöidyllä sipulilla ja kylmäsavustetulla lohella. Raasta täytteiden päälle sitruunan kuorta, ripottele päälle tilliä ja rouhi viimeisenä vielä mustapippuria.