Keiju Pizzaöljy on oreganolla, tomaatilla ja valkosipulilla maustettu rypsiöljy joka on täydellinen makulisä kaikkiin pizzoihin. Lisää taikinaan, mausta kastike tai…
Lue lisää
Pizza sandwich

1 h 15 min

4

Pizza sandwich valmistuu kätevästi valmiista pakastepizzataikinasta. Täytteinä voit käyttää reseptin täytteiden lisäksi esimerkiksi katkarapuja tai tonnikalaa.
Pikkelöity punasipuli |
|
1 dl |
vettä
|
1 dl |
omena-, punaviini- tai valkoviinietikkaa
|
1 dl |
sokeria
|
1 |
iso punasipuli ohueksi viipaloituna
|
|
|
600 g |
valmiita pizzataikinapalloja sulatettuna + 1 dl vehnäjauhoja pizzojen vaivaamiseen
|
8 rkl |
Keiju Pizzaöljyä
|
4x125 g |
mozzarellajuustoa valutettuna ja viipaloituna
|
2x150 g |
creme fraichea
|
400 g |
kylmäsavulohta siivutettuna
|
1 |
sitruunan kuori raastettuna
|
1 ruukku |
tilliä hienonnettuna
|
rouhittua mustapippuria viimeistelyyn
|
Valmistusohje
- Valmista pikkelöity punasipuli kuumentamalla vesi, etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada kuuma pikkeliliemi viipaloidun punasipulin päälle. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Esilämmitä uuni 250 asteeseen ja laita uunin pelti lämpenemään uuniin. Muotoile jauhojen avulla pizzapalloista ohuita, noin 25 cm halkaisijaltaan olevia pizzoja. Voitele jokainen pizza pullasudin kanssa pinnalta noin 2 ruokalusikallisella pizzaöljyä. Taita pizza puoliksi ja aseta se leivinpaperin päälle. Nosta pizza leivinpaperin kanssa uuniin ja paista sitä kuuman pellin päällä uunissa noin 3 minuutin ajan.
- Nosta pizza uunista, avaa tasku ja täytä se mozzarellaviipaleilla. Siirrä pizza takaisin uuniin ja paista sitä noin 4 minuutin ajan.
- Täytä pizza sandwich lopuksi creme fraicella, pikkelöidyllä sipulilla ja kylmäsavustetulla lohella. Raasta täytteiden päälle sitruunan kuorta, ripottele päälle tilliä ja rouhi viimeisenä vielä mustapippuria.