Pizza babka

aktiivinen 45 min, passiivinen 3–4 h
12

Arvostele resepti

Pizza babka

Pizza babkan voit leipoa suorakaiteen malliseen leipävuokaan tai pyöreään kakkuvuokaan. Reseptiin löytyy valmistusvideoita YouTubesta, jotka auttavat hahmottamaan valmistusvaiheita.

Taikina

2
kananmunaa
3 rkl
Keiju Pizzaöljyä
3 rkl
hunajaa
1,6 dl
vettä kädenlämpöisenä
7 g
kuivahiivaa
6,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa

Tomaattikastike

400 g
kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
0,5 dl
Keiju Pizzaöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 ruukkua
ruukku basilikan lehtiä

Täytteet

250 g
mozzarellaraastetta
70-90 g
prociutto- tai parmankinkkua
190 g
vihreää pestoa

Pinnalle

2 rkl
Keiju Pizzaöljyä
50 g
parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Valmista taikina sekoittamalla kananmunat, pizzaöljy, hunaja, vesi ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa sekaisin. Sekoita vehnäjauhot ja suola erillisessä kulhossa sekaisin. Lisää vehnäjauhot kahdessa osassa nesteen joukkoon. Vaivaa taikinaa keskikovalla teholla noin 4 minuuttia. Siirrä taikina peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
  2. Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa sauvasekoittimella sekaisin. Kauli kohonnut taikina noin 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä noin puolet tomaattikastikkeesta pohjan päälle (voit käyttää lopun tomaattikastikkeen esimerkiksi pastaan tai pizzan valmistukseen). Ripottele pinnalle mozzarellaraaste, parmankinkku ja lusikoi päälle vielä pestoa.
  3. Rullaa taikina korvapuustin tapaan tiukalle rullalle. Halkaise rulla pitkittäin veitsellä puoliksi niin, että toisesta päästä jää noin 5 cm matka halkaisematta. Kieritä taikina letiksi ja asettele se öljyttyyn ja leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuutin ajan.
  4. Voitele taikinan pinta pizzaöljyllä ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 175-asteisessa uunissa ensin 20 minuutin ajan. Pyöritä sen jälkeen vuokaa 180 astetta ympäri ja paista vielä 20–25 minuutin ajan. Jos sinulla on paistilämpömittari voit tarkistaa taikinan kypsyyden keskeltä. Taikina on kypsää, kun se on saavuttanut 87 asteen sisälämpötilan.
  5. Anna valmiin pizza babkan jäähtyä noin puolen tunnin ajan ennen tarjoilua. Leikkaa valmis babka siivuiksi ja tarjoile esimerkiksi kahvipöydän suolaisena herkkuna.